Eetstoornis behandeling

Hulp bij eetstoornissen

200x200++een+vrouw+troost+een+andere+vrouw.png
'Een eetstoornis behandelen omvat meer dan het aanleren van een gezond eetpatroon, maar opname in een kliniek is meestal niet nodig', zegt Peter Daansen, psycholoog en specialist eetstoornissen bij PsyQ.

Eetstoornis genezen

Wilt u af van uw eetstoornis? Zoek hulp. Bespreek eerst uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan u dan een verwijsbrief geven voor verder onderzoek en een eetstoornis behandeling bij één van de organisaties van Parnassia Groep. Door onze behandeling herstelt ongeveer 60 procent van onze patiënten, hoewel bijna altijd nog wel restklachten overblijven. Ongeveer 30 procent leert omgaan met de eetstoornis. Een klein aantal patiënten moet doorverwezen worden voor een klinische behandeling.

Ons behandelteam onderzoekt uw klachten. Na dit eerste onderzoek, stellen zij vast welke behandeling het beste bij uw klachten past. U komt dan terecht bij één van de organisaties van Parnassia Groep.

Eetstoornis behandeling

Uw eetstoornis behandelen is belangrijk. Bij Parnassia Groep behandelen we eetstoornissen. We bieden verschillende eetstoornis behandelingen.

Hulp bij eetstoornissen

Kortdurende hulp, Basis GGZ

Afspraak maken?

Zoekt u hulp bij eetstoornissen en wilt u een gesprek met een Indigo-hulpverlener? Vraag uw huisarts om een verwijzing. Wilt u liever direct contact? Neem dan contact op met een Indigo-vestiging bij u in de buurt. Of meld u direct aan via de knop Aanmelden. Een eetstoornis genezen is zeker mogelijk.

Langdurige of specialistische hulp

  • Behandeling eetstoornissen bij kinderen en jongeren - Youz
    Youz biedt behandelingen aan (individueel en in groep) op verschillende locaties. De behandeling bestaat uit verschillende componenten, waaronder psycho-educatie, systeembegeleiding en de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie. Er is onder andere een Dit ben ik!-training. In deze training gaan kinderen met overgewicht en lichte psychische klachten en ouders aan de slag.
  • Behandeling eetstoornissen bij volwassenen bij PsyQ
    Op veel locaties van PsyQ wordt een eetstoornisbehandeling aangeboden. De behandeling is gebaseerd op de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie. Ook is er veel aandacht voor het veranderen van gedrag, zoals het stoppen met eetbuien, stoppen met braken, regelmatiger eten en het doorbreken van eetregels. Onderwerpen als onzekerheid, het negatief zelfbeeld, perfectionisme en problemen bij het omgaan met emoties komen aan bod.  In Den Haag, Rotterdam en Beverwijk zijn expertise centra die specialistische hulp bieden bij ernstige en complexe eetproblemen.