Eetstoornis behandeling

Hulp bij eetstoornissen

200x200++een+vrouw+troost+een+andere+vrouw.png
'Een eetstoornis behandelen omvat meer dan het aanleren van een gezond eetpatroon, maar opname in een kliniek is meestal niet nodig', zegt Peter Daansen, psycholoog en specialist eetstoornissen bij PsyQ.

Eetstoornis genezen

Wil je af van je eetstoornis? Zoek hulp. Bespreek eerst je klachten met je huisarts. De huisarts kan je dan een verwijsbrief geven voor verder onderzoek en een eetstoornis behandeling bij één van de organisaties van Parnassia Groep. Door onze behandeling herstelt ongeveer 60 procent van onze patiënten, hoewel bijna altijd nog wel restklachten overblijven. Ongeveer 30 procent leert omgaan met de eetstoornis. Een klein aantal cliënten moet doorverwezen worden voor een klinische behandeling.

Ons behandelteam onderzoekt jouw klachten. Na dit eerste onderzoek, stellen zij vast welke behandeling het beste bij jouw klachten past. Je komt dan terecht bij één van de organisaties van Parnassia Groep.

Eetstoornis behandeling

Je eetstoornis behandelen is belangrijk. Bij Parnassia Groep behandelen we eetstoornissen. We bieden verschillende eetstoornis behandelingen.

Hulp bij eetstoornissen

Kortdurende hulp, Basis GGZ

Afspraak maken?

Zoek je hulp bij eetstoornissen en wil je een gesprek met een Indigo-hulpverlener? Vraag je huisarts om een verwijzing. Wil je liever direct contact? Neem dan contact op met een Indigo-vestiging bij jou in de buurt. Of meld je direct aan via de knop Aanmelden. Een eetstoornis genezen is zeker mogelijk.

Langdurige of specialistische hulp

  • Behandeling eetstoornissen bij kinderen en jongeren - Youz
    Youz biedt behandelingen aan (individueel en in groep) op verschillende locaties. De behandeling bestaat uit verschillende componenten, waaronder psycho-educatie, systeembegeleiding en de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie. Er is onder andere een Dit ben ik!-training. In deze training gaan kinderen met overgewicht en lichte psychische klachten en ouders aan de slag.
  • Behandeling eetstoornissen bij volwassenen bij PsyQ
    Op veel locaties van PsyQ wordt een eetstoornisbehandeling aangeboden, onder andere begeleiding van anorexia patiënten. De behandeling is gebaseerd op de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie. Ook is er veel aandacht voor het veranderen van gedrag, zoals het stoppen met eetbuien, stoppen met braken, regelmatiger eten en het doorbreken van eetregels. Onderwerpen als onzekerheid, het negatief zelfbeeld, perfectionisme en problemen bij het omgaan met emoties komen aan bod. In Den Haag, Rotterdam en Beverwijk zijn expertise centra die specialistische hulp bieden bij ernstige en complexe eetproblemen.
  • Eetstoornis-experts.nl

    Dit programma is een nauwe samenwerking tussen de zorgprogramma’s eetstoornissen van Parnassia Groep en Emergis op drie locaties: Den Haag, Rotterdam en Goes. Samen bundelen we onze krachten in één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Door samen te werken en gebruik te maken van elkaars mogelijkheden, kunnen wij één zorgprogramma eetstoornissen voor kinderen, jongeren en volwassenen aanbieden. We spreken dezelfde taal in de jeugd- en in de volwassenzorg, door gebruik te maken van op elkaar aansluitende behandelmodellen. We bieden groeps- en individuele behandelingen. Zowel ambulant, deeltijd, poliklinisch als klinisch. Voor kinderen en jongeren bieden we family based therapy en meergezinsdagbehandelingen. Voor volwassenen werken we met cognitieve gedragstherapie en bieden we een behandeling voor een langdurige eetstoornis.