Hoe helpen wij bij verslaving?

Hoe helpen wij bij verslaving?

200x200+Gerard+Alderliefsten.png
"Verslaving verdient begrip. Voor sommigen is het een enorme opdracht om controle over het gebruik en het hele leven te krijgen. De hersenen zijn geëtst en terugval moeten we incalculeren en met goede zorg omgeven", zegt Gerard Alderliefsten, verslavingsarts bij Brijder.

Niet elke verslaving is hetzelfde en daarom geven we je graag meer uitleg over alle verslavingsproblematiek waarvoor je bij ons terecht kunt. De behandeling begint meestal bij het (h)erkennen van een verslaving. Ga eerst naar jouw huisarts als je klachten hebt. De huisarts geeft je een verwijsbrief voor verder onderzoek. Onze behandelteams onderzoeken de klachten. Na dit onderzoek stellen onze hulpverleners in overleg met jou vast welke behandeling het beste bij jouw specifieke klachten past. Je wordt doorverwezen naar één van de onderdelen van Parnassia Groep.

Kortdurende hulp, Basis GGZ

  • Indigo: gesprekken met een hulpverlener in jouw buurt

Specialistische hulp

  • Om je zo goed mogelijk te helpen en dus om maatwerk te leveren qua behandeling voeren we bij Antes, Youz en Brijder eerst een gesprek met je.  
  • Zowel AntesYouz als Brijder kunnen je tijdelijk opnemen in een kliniek zodat je daar, onder deskundige begeleiding, je volledig en doelgericht kunt werken aan je herstel. 
  • Uiteraard hebben we ook een uitgebreid aanbod van online behandelingen, al dan niet gecombineerd met gesprekken met een hulpverlener. Sommige online behandelingen kunnen anoniem plaatsvinden. Daarnaast hebben ook apps die je ondersteunen in je herstel.

Antes is specialist in psychiatrie en verslaving in de regio Rijnmond, Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden.

Brijder behandelt verslavingsproblemen in de regio Noord-Holland en Haaglanden. Ook biedt Brijder online behandelingen.

Triora is een verslavingskliniek voor alcohol, drugs, gokken en gamen waar zelfhulp en ervaringsdeskundigheid een belangrijke rol spelen. De behandeling bij Triora start met een kortdurende intensieve klinische behandeling van zes weken. Soms is ambulante behandeling mogelijk. Bel voor meer informatie 088 358 37 41 of kijk op de website van Triora.

PsyQ bij seksverslaving
Wanneer je verslaafd bent aan seks of porno kun je terecht bij PsyQ, zij bieden behandeling aan voor mensen met een seksverslaving.

Jeugdverslavingszorg

Jongeren met een verslavingsprobleem hebben vaak bijkomende psychische problemen. Vrijwel elke jongere kan een traumatische gebeurtenis noemen. Ook komen depressie, angststoornissen, problemen tussen ouder en kind, ADHD en problemen op school of studie veel voor. Hierdoor helpt een verslavingsbehandeling vaak niet genoeg tegen de klachten die een jongere heeft. Binnen Parnassia Groep bieden we behandelingen voor psychische klachten én verslavingsproblemen.

Youz verslavingszorg (in Rijnmond) en Brijder (in Haaglanden en Noord-Holland) bieden hulp aan jeugdigen en hun ouders/verzorgers.