Autisme test

Autisme test

jacqueline-bailly-200.png

Herken je jezelf of jouw kind in de kenmerken of symptomen die bij autisme voorkomen? Denk je een van de vormen van autisme te hebben?

Niet iedereen die autisme heeft, vertoont hetzelfde gedrag. Het is een combinatie van kenmerken die bepaalt of iemand autisme heeft. Alleen een psycholoog of een psychiater kan de diagnose autisme stellen.

Heb ik autisme?

Mensen met autisme hebben wel kenmerkend gedrag dat is ondermeer terug te zien in sociale interactie, communicatie, gedrag en interesses.

  • de omgang met andere mensen is vaak moeizaam
  • de manier van communiceren en taalontwikkeling zijn afwijkend
  • vasthouden aan gewoontes en routines

Misschien herken je dit?

Test geeft een indruk, geen diagnose

Zoeken op internet naar meer informatie over autisme, PDD-NOS, syndroom van Asperger, McDD levert ook sites op waar je een test kunt doen. Autisme spectrum stoornissen (ASS) en varianten daarvan hebben allemaal complexe en samenhangende symptomen en kenmerken. Alleen een ingevulde vragenlijst is geen basis voor een diagnose. 

Heb je klachten, loop je tegen problemen aan, herken je jezelf (deels) zelf in de informatie op deze site? Dan is ons advies: ga naar je huiarts en bespreek het! Je huisarts kan je eventueel doorsturen naar specialistische hulp waar verder onderzoek gedaan zal worden.