Autisme test

Autisme test

200x200+Jacqueline+Bailly.png

Herkent u zich of uw kind in de kenmerken of symptomen die bij autisme voorkomen? Denkt u een van de vormen van autisme te hebben? Doe onze online autisme zelftest waarmee u test of uw klachten mogelijk verband houden met een autisme spectrum stoornis (ASS).

Onze test is een zelftest, het geeft een indruk. Het is nadrukkelijk geen diagnose! Die kan een psycholoog of een psychiater stellen na onderzoek. De uitkomst van deze zelftest test kan wel aanleiding zijn om een afspraak te maken met uw huisarts.

Niet iedereen die autisme heeft, vertoont hetzelfde gedrag. Het is een combinatie van kenmerken die bepaalt of iemand autisme heeft. Alleen een psycholoog of een psychiater kan de diagnose autisme stellen.

Heb ik autisme?

Mensen met autisme hebben wel kenmerkend gedrag dat is ondermeer terug te zien in sociale interactie, communicatie, gedrag en interesses.

  • de omgang met andere mensen is vaak moeizaam
  • de manier van communiceren en taalontwikkeling zijn afwijkend
  • vasthouden aan gewoontes en routines

Misschien herkent u dit?

Autisme test online

Bent u benieuwd? Test dan of er sprake is van autisme met onze online autisme test. De test bestaat uit vijf vragen en is niet geschikt voor kinderen onder de achttien jaar. Er bestaat nog geen online Asperger test, McDD test of PDD-NOS tekst.

Test geeft een indruk, geen diagnose

Zoeken op internet naar meer informatie over autisme, PDD-NOS, syndroom van Asperger, McDD levert ook sites op waar u een test kunt doen. Autisme spectrum stoornissen (ASS) en varianten daarvan hebben allemaal complexe en samenhangende symptomen en kenmerken. Alleen een ingevulde vragenlijst is geen basis voor een diagnose. 

Heeft u klachten, loopt u tegen problemen aan, herkent u zich (deels) zelf in de informatie op deze site? Dan is ons advies: ga naar uw huiarts en bespreek het! Uw huisarts kan u eventueel doorsturen naar specialistische hulp waar verder onderzoek gedaan zal worden.