Preventie van psychische problemen

Rookvrij

regulier-sigaretten.jpg

Tabaksverslaving is een van de meest ernstige verslavingen. Wij gunnen iedereen een rookvrij leven, en willen een rookvrije behandelomgeving aanbieden aan al onze collega’s en cliënten.
Als zorgorganisatie hebben we een voorbeeldfunctie op het gebied van gezond gedrag. Denk hierbij aan gezonde voeding, voldoende beweging, maar ook een gezonde werk- en leefomgeving. Daar hoort roken niet bij. Bovendien draagt dit bij aan een rookvrije generatie. Alle kinderen hebben het recht om in een rookvrije omgeving op te groeien.

Binnen Parnassia Groep zijn alle zorginstellingen rookvrij voor medewerkers, cliënten en bezoekers. Dit is een wettelijke verplichting sinds 1 juli 2021. Hierin staat dat er een rookverbod geldt op de werkplek en in openbare gebouwen, zoals zorginstellingen.

Wat betekent dit voor jou?

Alle locaties zijn rookvrij. Dit betekent dat je tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie niet rookt in, om of voor het gebouw. Wil je toch roken, dan verzoeken we je om ons terrein te verlaten. Daarnaast vragen we iedereen rekening te houden met de omwonenden door geen overlast te veroorzaken en sigaretpeuken op te ruimen.

Stoppen met roken blijft een eigen keuze. Indien je bij ons onder behandeling bent en wilt stoppen met roken, dan zullen wij je hierin uiteraard ondersteunen.

Voordelen rookvrij

  • Uit onderzoek is gebleken dat de kans van slagen van een behandeling groter wordt als je ook stopt met roken.
  • Jouw gezondheid verbetert, maar ook jouw stemming.
  • Roken zet anderen aan tot roken. Als je stopt, motiveer en ondersteun je anderen ook in hun stopproces.

Aanmelden

Als je in behandeling bent of gaat binnen Parnassia Groep dan bieden we jou de mogelijkheid om ook jouw tabaksverslaving aan te pakken.

Ben je al onder behandeling bij ons?

Dan zal jouw behandelaar de mogelijkheden met je bespreken. Ook voor vragen kun je terecht bij jouw behandelaar.

Ben je nog niet onder behandeling?

Door middel van ons online aanmeldformulier meld je je in enkele minuten aan.

Rookvrije Generatie

De slechte effecten van roken zijn bekend. Daarom slaan wij als onderdeel van Verslavingskunde Nederland -een netwerk van verslavingszorginstellingen aangesloten bij het netwerk Nederland Rookvrij- de handen ineen. De initiatiefnemers van Nederland Rookvrij zijn de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De missie van Nederland Rookvrij is om opgroeiende kinderen te beschermen tegen roken en meeroken. Samen zetten wij ons in voor het realiseren van een Rookvrije Generatie.