Temstem: app helpt tegen het horen van stemmen

Temstem, app helpt tegen het horen van stemmen

200x200+temstem.png

Iedereen hoort wel eens een stem of geluid dat er niet blijkt te zijn. Je denkt bijvoorbeeld dat je de telefoon hoort rinkelen of dat je partner iets zegt, terwijl dit niet het geval is. Er zijn echter mensen die dit veel vaker hebben. Zij krijgen opdrachten of adviezen van een stem in hun hoofd. Of zelfs dreigementen en kleinerende opmerkingen.

Hulpmiddel omgaan met de stemmen

Temstem is een app bedoeld voor mensen die last hebben van stemmen en in hun dagelijks leven minder door de stemmen gehinderd willen worden. Het is een hulpmiddel dat je zelf kunt gebruiken om met de stemmen om te gaan. Dit gaat op drie manieren:

  1. door stemmen tijdelijk te laten stoppen
  2. door te proberen de stemmen minder levendig en indrukwekkend te maken
  3. door je te helpen om je sterker en zelfverzekerd te voelen

Je kunt de app overal gebruiken, zoals thuis, op het werk, op school, op een feestje of in een bus. Met behulp van taalspellen helpt Temstem je om minder last van de stemmen te hebben.

App downloaden

Temstem voor Apple iOS (iPhone, iPad en iPod Touch) kan gratis gedownload worden in de Apple app store. Voor Android-apparaten kan de app gedownload worden in de Play store.

Waar kun je terecht?

Wanneer je last hebt van stemmen kan Temstem uitkomst bieden. Soms kan het nuttig zijn om daarnaast ook hulp te zoeken. Cognitieve gedragstherapie of medicatie kunnen je wellicht helpen.

Parnassia Groep biedt behandeling wanneer je stemmen hoort en hier last van hebt.

  • Indigo, mentale ondersteuning bij milde psychische problemen door heel Nederland
  • Antes voor de regio Rijnmond en de Zuid-Hollandse eilanden
  • Parnassia voor de regio Haaglanden, Noord-Holland en de regio’s Kennemerland en Zaanstreek-Waterland

Andere interessante websites

  • Stichting Weerklank, stichting voor mensen met bijzondere zintuiglijke ervaringen.
  • Gedachten Uitpluizen, de website van cognitief gedragstherapeuten die gespecialiseerd zijn in het werken met mensen die last hebben van de stemmen die ze horen.