Hoe werkt temstem?

Hoe werkt temstem?

200x200+temstem.png
Temstem werkt op drie verschillende manieren:
  1. activering van het taalgebied in uw hersenen
  2. dubbele belasting van uw werkgeheugen
  3. versterken van uw zelfvertrouwen

1. Activering van het taalgebied in uw hersenen

Als u stemmen hoort, is het zogenaamde taalproductiegebied in uw hersenen actief. De meeste mensen kunnen geen stemmen horen wanneer dit taalgebied in de hersenen door iets anders wordt geactiveerd. Temstem maakt om deze reden gebruik van taalspellen.

Doordat u met het spelen van de spellen uw taalproductiegebied activeert, stopt u (tijdelijk) de stemmen. U neemt de controle van de stemmen over. Wanneer u ervaart dat u controle hebt over de stemmen, zult u zich minder zorgen maken en ook minder aandacht aan de stemmen besteden. Doordat u de stemmen leert negeren, zullen deze minder vaak voorkomen en ook minder hinder veroorzaken.

2. Belasting werkgeheugen

Door te denken aan een moment waarop de stemmen zich opdrongen, en tegelijkertijd een taalspel te spelen, worden twee taken tegelijk uitgevoerd in het werkgeheugen. Door deze dubbele belasting, kan het werkgeheugen de herinnering niet compleet houden en wordt deze langzaam afgebroken. Hierdoor neemt de naarheid en de levendigheid van de herinnering aan de stemmen af. Daardoor zal het makkelijker worden afstand van de stemmen te nemen en ze te negeren.

Vanaf level 3 in het taalspel wordt u gevraagd te denken aan een moment waarop de stemmen zich aan u opdrongen. Door tegelijkertijd het spel te spelen wordt uw werkgeheugen dubbel belast. De herinnering brokkelt hierdoor af.

3. Versterking zelfvertrouwen

Iedereen reageert anders op stemmen. U kunt zich bijvoorbeeld machteloos of onveilig  voelen als u de stemmen hoort. De stemmen activeren daarnaast vaak negatieve gevoelens. Temstem versterkt u op die punten waar u geneigd bent aan uzelf te twijfelen door de stemmen. Hierdoor gaat u zich sterker en zelfverzekerder voelen ten opzichte van de stemmen. U gaat zich minder van de stemmen aantrekken en ze zullen u minder beïnvloeden.