Persoonlijkheidsstoornis test

Persoonlijkheidsstoornis test

200x200+donkerharige+starende+dame+.png
Op de website van onze partner PsyQ staat een zelftest voor persoonlijkheidsstoornissen. Deze persoonlijkheidsstoornis test geeft aan of het waarschijnlijk is dat uw klachten samenhangen met een persoonlijkheidsstoornis, maar maakt geen onderscheid tussen de verschillende stoornissen.

Heeft u het vermoeden dat u een persoonlijkheidsstoornis hebt en herkent u zich in de symptomen ervan? Dan kunt u op de website van PsyQ eenvoudig de online zelftest persoonlijkheidsstoornissen maken.

De persoonlijkheidsstoornis test bestaat uit een aantal vragen die verband houden met de symptomen van een persoonlijkheidsstoornis. De uitslag van de zelftest persoonlijkheidsstoornissen geeft u een indruk of u mogelijk een persoonlijkheidsstoornis hebt. De persoonlijkheidsstoornis test vertelt u niet om wélke persoonlijkheidsstoornis het gaat.

Soorten persoonlijkheidsstoornissen

Volgens de DSM-5, het psychiatrisch handboek dat artsen gebruiken om een diagnose te stellen, zijn er tien soorten persoonlijkheidsstoornissen bekend. Deze verschillende persoonlijkheidsstoornissen zijn verdeeld in 3 clusters: A, B en C.

Persoonlijkheidsstoornis Cluster A (opvallend en excentriek gedrag)

Persoonlijkheidsstoornis Cluster B (overdreven, emotioneel of grillig gedrag)

Persoonlijkheidsstoornis Cluster C (gespannen of angstig gedrag)

Herkent u zichzelf in de uitslag van de test persoonlijkheidsstoornissen? Maak dan een afspraak met uw huisarts om de uitkomst te bespreken. Hij of zij kan u doorverwijzen voor behandeling bij PsyQ.

Ook als de uitslag van de test persoonlijkheidsstoornissen is dat uw klachten geen verband houden met een persoonlijkheidsstoornis, is het verstandig om uw huisarts te bezoeken. Het is belangrijk om uw eigen klachten serieus te nemen en er niet mee te blijven rondlopen.