Persoonlijkheidsstoornis test

Persoonlijkheidsstoornis test

200x200+donkerharige+starende+dame+.png
Op de website van onze partner PsyQ staat een zelftest voor persoonlijkheidsstoornissen. Deze persoonlijkheidsstoornis test geeft aan of het waarschijnlijk is dat jouw klachten samenhangen met een persoonlijkheidsstoornis, maar maakt geen onderscheid tussen de verschillende stoornissen.

Welke persoonlijkheidsstoornis heb ik?- test

Heb je het vermoeden dat je een persoonlijkheidsstoornis hebt en herken je jezelf in de symptomen ervan? Dan kun je op de website van PsyQ eenvoudig en gratis de online zelftest persoonlijkheidsstoornissen maken.

De gratis persoonlijkheidsstoornis test bestaat uit een aantal vragen die verband houden met de symptomen van een persoonlijkheidsstoornis. De uitslag van de zelftest persoonlijkheidsstoornissen geeft je een indruk of je mogelijk een persoonlijkheidsstoornis hebt. De persoonlijkheidsstoornis test vertelt je niet om wélke persoonlijkheidsstoornis het gaat.

Soorten persoonlijkheidsstoornissen

Volgens de DSM-5, het psychiatrisch handboek dat artsen gebruiken om een diagnose te stellen, zijn er tien soorten persoonlijkheidsstoornissen bekend. Deze verschillende persoonlijkheidsstoornissen zijn verdeeld in 3 clusters: A, B en C.

Persoonlijkheidsstoornis Cluster A (opvallend en excentriek gedrag)

Persoonlijkheidsstoornis Cluster B (overdreven, emotioneel of grillig gedrag)

Persoonlijkheidsstoornis Cluster C (gespannen of angstig gedrag)

Herken je jezelf in de uitslag van de test persoonlijkheidsstoornissen? Maak dan een afspraak met je huisarts om de uitkomst te bespreken. Hij of zij kan je doorverwijzen voor behandeling bij PsyQ.

Ook als de uitslag van de test persoonlijkheidsstoornissen is dat jouw klachten geen verband houden met een persoonlijkheidsstoornis, is het verstandig om je huisarts te bezoeken. Het is belangrijk om je eigen klachten serieus te nemen en er niet mee te blijven rondlopen.