Opleidingsplaatsen

Psychiater Noord-Holland

200+x+200+psychiater+Noord-Holland.jpg

Bij de opleiding psychiatrie van Parnassia Groep in de regio Noord-Holland kunnen artsen zich na het behalen van het artsexamen specialiseren tot psychiater. 

Bij een voltijdsaanstelling duurt de opleiding 4,5 jaar. De opleiding wordt ingericht volgens het nieuwe landelijke opleidingsplan De Psychiater.  Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie vind je meer informatie.

Wie de opleiding voltooit, wordt geregistreerd als medisch specialist in het specialistenregister.

Stages

Tijdens de opleiding loop je op verschillende afdelingen stage gedurende zes maanden of een jaar. De erkende stageplaatsen van Parnassia Groep Noord-Holland bevinden zich in de gemeenten Castricum, Zaandam, Alkmaar, Haarlem, Beverwijk en Amsterdam en zijn onderdeel van de zorgbedrijven Parnassia (volwassenen- en ouderenpsychiatrie klinisch, acute keten en FACT), PsyQ (ambulante psychiatrie), Brijder (verslavingspsychiatrie) en Youz (kinder- en jeugdpsychiatrie).

Er is een samenwerkingsverband met het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Door deze regionale samenwerking kunnen we jou een ruime variatie bieden aan klinische en ambulante stages en mogelijkheden om ervaring op te doen.

Onderwijs

Als aios ontwikkel je jezelf tot een bekwaam psychiater door te werken in de beroepspraktijk en door het volgen van onderwijs, trainingen en zelfstudie.

Het lokaal onderwijs van Parnassia Groep Noord-Holland omvat een veelzijdig programma van klinische besprekingen, wetenschappelijke referaten, symposia, CAT-onderwijs (Critical Appraisal of Topics), intervisiebijeenkomsten, somatiekonderwijs en neurologieonderwijs.

De aios volgt het APO samen met andere aios van het Opleidingscluster Psychiatrie Noord-Holland. Binnen dit cluster worden ook de introductiecursus en de geaccrediteerde refereeravonden met eindreferaten georganiseerd.

Op de werklocatie wordt onderwijs verzorgd door middel van supervisie door psychiaters en psychotherapeuten, praktische vaardigheidstrainingen en wetenschappelijke scholing.

Psychiater Carlo van Dongen vertelt over zijn opleiding tot psychiater bij Parnassia Groep regio Noord-Holland. “Bij Parnassia Groep kom je met vele facetten van het vak in aanraking en kan je toewerken naar een loopbaan die bij je past.”

Voor wie

Om tot de opleiding toegelaten te kunnen worden moet je

  • in het bezit zijn van een artsendiploma,
  • werkervaring hebben als anios (ervaring in de ggz strekt tot aanbeveling).

Duur, start en dienstverband

Duur: 4,5 jaar.
Start: jaarlijks in april.
Dienstverband: gedurende de opleiding ben je in dienst van Parnassia Groep. Salariëring conform de cao GGZ voor assistenten in opleiding.

Onze opleiders

  • Saskia van Liempt Hoofdopleider
  • Carlo van Dongen Plaatsvervangend hoofdopleider
  • Caroline Sonnenberg Opleider ouderenpsychiatrie
  • Marianne Kasius Opleider kinder- en jeugdpsychiatrie

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met dr. S. (Saskia) van Liempt, opleider, of Carlo van Dongen, plaatsvervangend opleider. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van de opleiding:

M 06 12 18 64 99

opleidingpsychiatrienh@parnassiagroep.nl