Praktische info over je behandeling
Praktische info over je behandeling
Persoonsgegevens wijzigen
Neem contact op met de afdeling waar je in behandeling bent.
Kan ik zelf mijn behandelaar kiezen?
Je kunt vooraf jouw voorkeur uitspreken voor een man of een vrouw. In verband met de beschikbaarheid van hulpverleners kunnen wij niet met zekerheid zeggen of we aan jouw wens kunnen voldoen. Mocht je twijfels hebben over jouw behandelaar, dan kun je dit met hem/haar of de afdeling bespreken. Wij overleggen hoe we hier een oplossing voor kunnen vinden, binnen de mogelijkheden die we hebben.
Tolk
Als het nodig is voor een goede communicatie tussen jou en je behandelaar, schakelen wij een tolk in. Brengt dit kosten met zich mee, dan bespreekt je behandelaar dit met je.
Second opinion
Ben je het niet eens met je regiebehandelaar over de diagnose of de aangeraden behandeling? Vraag dan je huisarts om een verwijzing voor een second opinion (een onafhankelijk oordeel van een andere deskundige). Niet alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten hiervan. Wil je dat zeker weten, vraag het dan na bij je zorgverzekeraar.
Bij twijfel is het goed om aan de behandelaar te vragen waarom hij/zij tot die diagnose is gekomen. Als je daarna nog steeds twijfelt dan kun je een andere behandelaar vragen om een second opinion. Een second opinion betekent letterlijk ‘een tweede mening'. Als dit ook geen oplossing biedt dan kun je een patiëntenvertrouwenspersoon inschakelen.
Geestelijke verzorging
Zijn zingeving, geloof of levensbeschouwing belangrijk voor je? Dan kun je terecht bij één van onze geestelijk verzorgers, ongeacht je levensbeschouwelijke of religieuze achtergrond. Vraag je behandelaar meer informatie hierover.
Rookvrij
Tabaks- en nicotineverslaving is een van de meest ernstige verslavingen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een rookvrije (werk)plek. Parnassia Groep is daarom een rookvrije organisatie.
Dit betekent dat je tijdens een bezoek of verblijf op onze locatie niet rookt in, om of voor het gebouw. Wil je toch roken? Dan verzoeken we je om ons terrein te verlaten. Daarnaast vragen we iedereen rekening te houden met de omwonenden door geen overlast te veroorzaken en sigarettenpeuken en ander afval op te ruimen.
Stoppen met roken blijft een persoonlijk besluit. Als je bij ons in behandeling bent en wil stoppen met roken, dan zullen wij je hierin uiteraard ondersteunen.
Opleidingen en (wetenschappelijk) onderzoek
Omdat wij het belangrijk vinden dat behandelaren zich kunnen specialiseren in de geestelijke gezondheidszorg, bieden wij opleidingsplaatsen aan voor onder andere GZ-psychologen, klinisch geriaters (artsen gespecialiseerd in de ouderenzorg) en psychiaters. Zij werken bij ons onder toezicht van ervaren specialisten. Het kan dus gebeuren dat je te maken krijgt met deze specialisten in opleiding. Als je dit niet wilt, dan kun je dat te allen tijde laten weten aan je regiebehandelaar.
Door voortdurend (wetenschappelijk) onderzoek te doen, verbeteren wij de kwaliteit van onze behandelingen. Daarvoor kunnen wij dus je medewerking vragen. Je bent niet verplicht daaraan mee te doen, maar je helpt ons er wel enorm mee. Meer informatie via je behandelaar.