Behandeling van depressie en somberheid

Behandeling depressie en somberheid

200x200+Jacqueline+A-Tjak.png

Heb je het idee dat jouw symptomen overeenkomen met de symptomen die horen bij een depressie? Laat ons je dan helpen met een depressiebehandeling. De eerste stap is contact opnemen met je huisarts. Deze zorgt voor een verwijsbrief, zodat je bij ons behandeld kan worden. Voor het zover is zal ons behandelteam eerst jouw klachten onderzoeken en daarna wordt samen met jou gekeken welke therapie depressie bij jou het best bestrijdt.

Depressie behandeling

Er zijn verschillende soorten depressies met ieder een eigen behandeling:

Hulp bij depressie

Parnassia Groep heeft diverse behandelprogramma's voor een depressie. Bij een depressiebehandeling word je altijd behandeld door één van onze partners. Als je een vrij ernstige, lange depressie hebt word je waarschijnlijk behandeld door PsyQ. Voor depressies die minder erg zijn of nog in een beginstadium zitten, kun je voor een depressiebehandeling terecht bij Indigo. Wij gaan altijd samen met jou op zoek naar het zorgbedrijf dat het beste bij je past.

Kortdurende hulp, basis ggz

Bekijk aanbod kortdurende hulp, basis ggz
Zijn de psychische klachten nog mild, dan zijn gesprekken met een hulpverlener aan te bevelen. De behandeling bestaat gemiddeld uit zo’n 5 tot 10 gesprekken. De depressiebehandeling kan worden aangevuld met een internetbehandeling en/of een groepstraining. Ook is het mogelijk om de behandeling volledig online te volgen. Lees meer over het online aanbod van Indigo.

Specialistische hulp bij depressie

Behandeling voor depressie bij volwassenen bij PsyQ.
Ben je als volwassene langer dan twee weken somber en heb je dit gevoel gedurende een groot deel van de dag, dan is het aan te raden je aan te melden voor een depressiebehandeling bij PsyQ. Aanmelden is alleen mogelijk met een verwijsbrief van je huisarts. Bij PsyQ is het ook mogelijk om je behandeling volledig online te doen. Meer weten? Online behandeling bij PsyQ.

Behandeling voor depressie bij kinderen en jongeren bij Youz.
Het is normaal dat kinderen soms stemmingswisselingen hebben. Ook zij moeten leren omgaan met verschillende gevoelens. Wanneer een kind langdurig somber is en nergens meer zin in heeft, kan er sprake zijn van een depressie. Hulp bij depressie is heel belangrijk. Youz is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie. Het is mogelijk om bij Youz (een deel van) de behandeling online te volgen. Bekijk het online aanbod.

Behandeling voor verslaving en depressie bij Brijder.
Soms gaat een depressie gepaard met een verslaving aan alcohol of drugs. Deze genotsmiddelen zorgen ervoor dat sombere gedachten tijdelijk verdwijnen. Te weinig mensen realiseren zich dat een depressie en een verslaving zich onderling versterken. Deze neerwaartse spiraal moet doorbroken worden met een depressiebehandeling. Verslavingsspecialist Brijder kan helpen.

Behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Rijnmond bij Bavo Europoort.
Oudere mensen die langdurig en ernstig somber zijn kunnen naar Bavo Europoort gaan met hun klachten. Op locatie of in de wijk; Bavo Europoort heeft de juiste aanpak voor elke depressie.

Behandeling voor depressie bij ouderen in de in de regio Haaglanden bij Parnassia.
In Den Haag en omstreken behandelt Parnassia ernstige stemmingsstoornissen, zoals een depressie. Samen met de behandelaar wordt de behandeling met jou afgestemd.

Behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Noord-Holland bij Parnassia.
In de regio Zaanstreek/Waterland en Midden-Kennemerland behandelt Parnassia ouderen met depressieve klachten. De behandeling kan op een locatie van Parnassia plaatsvinden, maar ook bij jou thuis. Zoek altijd hulp bij depressie.

Depressielijn; voor een luisterend oor en advies

De hulptelefoon (088 - 505 43 34) van de Depressievereniging staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als je belt, krijg je een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hier kun je je verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun eigen ervaring denken de mensen van de Depressielijn met je mee over wat een goede volgende stap voor jou zou zijn.

Op de volgende tijden zit er iemand voor jou klaar:

's Ochtends : 10.00 uur – 12.30 uur
's Middags  :  14.30 uur – 17.00 uur
's Avonds    :  19.00 uur – 21.00 uur

Het telefoonnummer is 088-5054334.
​​​​​​​De kosten voor deze lijn zijn de gebruikelijke belkosten. Mailen naar de Depressielijn kan ook als je dat prettiger vindt. Ook dan zal een van de ervaringsdeskundige vrijwilligers jouw vraag beantwoorden.

Gratis en anoniem somberheidsmodule

Word jouw somberheidsklachten de baas. Gratis en anoniem!

Voel jij je soms depressief, somber en neerslachtig en wil je daar graag iets aan doen, maar wil of durf je geen (professionele) hulp te zoeken? Meld je dan aan voor de gratis en anonieme module ‘Somberheid’ van Indigo.

De online module bevat informatie, tips, oefeningen en verhalen van ervaringsdeskundigen waarmee je zelf op elk moment aan de slag kunt. Daarnaast heb je via een speciale berichtenfunctie anoniem contact met een zorgprofessional van Indigo West voor al je vragen en advies over somberheid.

Gratis en anoniem: te mooi om waar te zijn?

Nee hoor! Indigo West krijgt subsidie om deze module gratis te kunnen aanbieden. En anoniem betekent bij ons écht anoniem. Je hoeft behalve je emailadres geen persoonlijke gegevens aan ons door te geven. Indigo West maakt gebruik van het online behandelplatform van Newhealth.

Lees meer over de gratis module ‘Somberheid’ op de website of meld je direct aan!