Behandeling van depressie en somberheid

Behandeling depressie en somberheid

200x200+Jacqueline+A-Tjak.png

Heeft u het idee dat uw symptomen overeenkomen met de symptomen die horen bij een depressie? Laat ons u dan helpen met een depressie behandeling. De eerste stap is contact opnemen met uw huisarts. Deze zorgt voor een verwijsbrief, zodat u bij ons behandeld kan worden. Voor het zover is zal ons behandelteam eerst uw klachten onderzoeken en daarna wordt samen met u gekeken naar de depressie behandeling die het best bij u past.

Depressie behandeling

Er zijn verschillende soorten depressies met ieder een eigen behandeling:

Hulp bij depressie

Parnassia Groep heeft diverse behandelprogramma's voor een depressie. Bij een behandeling depressie wordt u altijd behandeld door één van onze partners. Als uw een vrij ernstige, lange depressie hebt wordt u waarschijnlijk behandeld door PsyQ. Voor depressies die minder erg zijn of nog in een beginstadium zitten kunt u voor een behandeling depressie terecht bij Indigo. Wij gaan altijd samen met u op zoek naar het zorgbedrijf dat het beste bij u past.

Kortdurende hulp, Basis GGZ

Bekijk aanbod kortdurende hulp, Basis GGZ
Zijn de psychische klachten nog mild, dan zijn gesprekken met een hulpverlener aan te bevelen. De behandeling bestaat gemiddeld uit zo’n 5 tot 10 gesprekken. De behandeling depressie kan worden aangevuld met een internetbehandeling en/of een groepstraining.

Specialistische hulp

Bekijk informatie over behandeling voor depressie bij volwassenen bij PsyQ
Bent u als volwassene langer dan twee weken somber en heeft u dit gevoel gedurende een groot deel van de dag, dan is het aan te raden u aan te melden voor een behandeling depressie bij PsyQ. Aanmelden is alleen mogelijk met een verwijsbrief van uw huisarts.

Bekijk informatie over behandeling voor depressie bij kinderen en jongeren bij Youz
Het is normaal dat kinderen soms stemmingswisselingen hebben. Ook zij  moeten leren om te gaan met verschillende gevoelens. Wanneer een kind langdurig somber is en nergens meer zin in heeft, kan er sprake zijn van een depressie. Hulp bij depressie is heel belangrijk. Youz is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie.

Bekijk informatie over de behandeling voor verslaving en depressie bij Brijder
Soms gaat een depressie gepaard met een verslaving aan alcohol of drugs. Deze genotsmiddelen zorgen dat ervoor  dat sombere gedachten tijdelijk verdwijnen. Te weinig mensen realiseren zich dat een depressie en een verslaving zich onderling versterken.Deze neerwaartse spiraal moet doorbroken worden met een depressie behandeling. Verslavingsspecialist Brijder kan helpen.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Rijnmond bij Bavo Europoort
Oudere mensen die langdurig en ernstig somber zijn kunnen naar Bavo Europoort gaan met hun klachten. Op locatie of in de wijk; Bavo Europoort heeft de juiste aanpak voor elke depressie.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de in de regio Haaglanden bij Parnassia
In Den Haag en omstreken behandelt Parnassia ernstige stemmingsstoornissen, zoals een depressie. Samen met de behandelaar wordt de behandeling depressie met u afgestemd.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Noord-Holland bij Dijk en Duin
In de regio Zaanstreek/Waterland en Midden-Kennemerland behandelt Dijk en Duin ouderen  met depressieve klachten. De behandeling kan op een locatie van Dijk en Duin plaatsvinden, maar ook bij u thuis. Zoek altijd hulp bij depressie.