Behandeling van depressie en somberheid

Behandeling depressie en somberheid

200x200+Jacqueline+A-Tjak.png

Heb je het idee dat jouw symptomen overeenkomen met de symptomen die horen bij een depressie? Laat ons je dan helpen met een depressie behandeling. De eerste stap is contact opnemen met je huisarts. Deze zorgt voor een verwijsbrief, zodat je bij ons behandeld kan worden. Voor het zover is zal ons behandelteam eerst jouw klachten onderzoeken en daarna wordt samen met jou gekeken naar de depressie behandeling die het best bij je past.

Depressie behandeling

Er zijn verschillende soorten depressies met ieder een eigen behandeling:

Hulp bij depressie

Parnassia Groep heeft diverse behandelprogramma's voor een depressie. Bij een behandeling depressie word je altijd behandeld door één van onze partners. Als je een vrij ernstige, lange depressie hebt word je waarschijnlijk behandeld door PsyQ. Voor depressies die minder erg zijn of nog in een beginstadium zitten kun je voor een behandeling depressie terecht bij Indigo. Wij gaan altijd samen met jou op zoek naar het zorgbedrijf dat het beste bij je past.

Kortdurende hulp, Basis GGZ

Bekijk aanbod kortdurende hulp, Basis GGZ
Zijn de psychische klachten nog mild, dan zijn gesprekken met een hulpverlener aan te bevelen. De behandeling bestaat gemiddeld uit zo’n 5 tot 10 gesprekken. De behandeling depressie kan worden aangevuld met een internetbehandeling en/of een groepstraining.

Specialistische hulp

Bekijk informatie over behandeling voor depressie bij volwassenen bij PsyQ
Ben je als volwassene langer dan twee weken somber en heb je dit gevoel gedurende een groot deel van de dag, dan is het aan te raden je aan te melden voor een behandeling depressie bij PsyQ. Aanmelden is alleen mogelijk met een verwijsbrief van je huisarts.

Bekijk informatie over behandeling voor depressie bij kinderen en jongeren bij Youz
Het is normaal dat kinderen soms stemmingswisselingen hebben. Ook zij moeten leren om te gaan met verschillende gevoelens. Wanneer een kind langdurig somber is en nergens meer zin in heeft, kan er sprake zijn van een depressie. Hulp bij depressie is heel belangrijk. Youz is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie.

Bekijk informatie over de behandeling voor verslaving en depressie bij Brijder
Soms gaat een depressie gepaard met een verslaving aan alcohol of drugs. Deze genotsmiddelen zorgen dat ervoor dat sombere gedachten tijdelijk verdwijnen. Te weinig mensen realiseren zich dat een depressie en een verslaving zich onderling versterken.Deze neerwaartse spiraal moet doorbroken worden met een depressie behandeling. Verslavingsspecialist Brijder kan helpen.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Rijnmond bij Bavo Europoort
Oudere mensen die langdurig en ernstig somber zijn kunnen naar Bavo Europoort gaan met hun klachten. Op locatie of in de wijk; Bavo Europoort heeft de juiste aanpak voor elke depressie.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de in de regio Haaglanden bij Parnassia
In Den Haag en omstreken behandelt Parnassia ernstige stemmingsstoornissen, zoals een depressie. Samen met de behandelaar wordt de behandeling depressie met jou afgestemd.

Bekijk informatie over de behandeling voor depressie bij ouderen in de regio Noord-Holland bij Parnassia
In de regio Zaanstreek/Waterland en Midden-Kennemerland behandelt Parnassia ouderen  met depressieve klachten. De behandeling kan op een locatie van Parnassia plaatsvinden, maar ook bij jou thuis. Zoek altijd hulp bij depressie.