Opleidingsplaatsen

Huisartsen A-opleiding

Voor huisartsen in opleiding biedt Parnassia Groep ggz-stageplaatsen voor de Externe Leer Werk Periode, waarin je het werk in de ggz van binnenuit ervaart.

Als toekomstig huisarts is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden en werkwijzen zijn van een ggz-instelling. Het loont als je al enige ervaring hebt opgedaan met de diagnostiek en de behandeling van cliĆ«nten met psychiatrische aandoeningen. In het tweede jaar van de huisartsopleiding lopen artsen in opleiding tot specialist (AIOS) daarom onder andere stage in een ggz-instelling. De stage duurt drie maanden en vindt plaats tijdens de Externe Leer Werk Periode (ELWP). 

Stageplaatsen in de ggz

Parnassia Groep heeft tien stageplaatsen per kwartaal beschikbaar bij de volgende onderdelen: PsyQ, Centrum voor Arbeid en Psyche, Brijder Verslavingszorg en Ouderenpsychiatrie (ambulant en klinisch). 

Binnen de kaders van de opleiding kan Parnassia Groep diverse opleidingsprofielen aanbieden. Je kunt die profielen zelf invullen aan de hand van jouw leerdoel en ervaring. 

Toelating en plaatsing 

De coƶrdinator bij de Huisartsenopleiding van het LUMC in Leiden is verantwoordelijk voor de toelating. Als Haio kies je een stageplaats aan de hand van de profielen die in Leiden ter inzage zijn. Het laatste jaar worden via Leiden ook Haio's uit de opleiding van Rotterdam geplaatst. 

Meer informatie over de opleiding, de stages en de plaatsingsprocedure: 

Meer informatie 

Wil je meer weten over de ggz-stage bij Parnassia Groep, neem dan contact op met drs. Marco Horjus, psychiater.

E m.horjus@psyq.nl