Opleidingsplaatsen

Verpleegkundig specialist

200x200+Verpleegkundig+specialist.png

Ervaren verpleegkundigen kunnen met de opleiding 'verpleegkundige in opleiding tot specialist' (VIOS) een volgende stap zetten in hun loopbaan. Zoek je inhoudelijke verdieping binnen je werk en verbreding van je takenpakket? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou!

Als verpleegkundig specialist ggz (VSggz) ben je een expert in het verlenen van psychiatrisch verpleegkundige zorg, in de rol van regiebehandelaar. Daarnaast werk je als praktijkonderzoeker, innovator en coach.

Het leveren van goede cliëntenzorg staat voorop. Verder kun je individuele verpleegkundigen en teams begeleiden. Je adviseert over zorgbeleid en hebt een proactieve rol bij het ontwikkelen van de ggz-verpleegkunde op behandelinhoudelijk en procesmatig gebied, waardoor het zorgaanbod verbetert.

Bekijk de functieomschrijving verpleegkundig specialist

Bekijk het beroepsprofiel verpleegkundig specialist

Wat leer je tijdens de opleiding?

Tijdens je opleiding tot verpleegkundig specialist ligt de nadruk op het behandelen van cliënten. Je wordt onder andere opgeleid in het diagnosticeren van ggz (-gerelateerde) problematiek en het indiceren van behandelinterventies, waaronder medische interventies zoals het voorschrijven van medicatie. Gedurende de opleiding leer je praktijkgericht onderzoek op te zetten en uit te voeren en wetenschappelijke kennis in je dagelijkse praktijk toe te passen.

Gedurende de opleiding werk je vanuit een groeiende zelfstandigheid onder supervisie van een leermeester op de afdeling en een verpleegkundig opleider van de Parnassia Groep Academie.

Verpleegkundig specialisten zijn sinds 2009 opgenomen in het specialismeregister (artikel 14) van de Wet BIG. Na het succesvol afronden van de opleiding mag je je registreren als verpleegkundig specialist ggz.

Verpleegkundig specialist Maryanne Snijder wilde meer uit haar werk halen en kwam uit bij een opleidingsplaats verpleegkundig specialist ggz bij Parnassia Groep.

Voor wie?

Om in aanmerking te komen voor de opleiding tot verpleegkundig specialist moet je:

  • beschikken over een afgeronde hbo-opleiding (bachelor) in de gezondheidszorg;
  • ingeschreven zijn in het BIG-register van verpleegkundigen;
  • tenminste twee jaar recente werkervaring hebben als hbo-verpleegkundige;
  • aantoonbaar bovengemiddeld functioneren;
  • een proactieve en innovatieve houding hebben;
  • en een relevante arbeidsovereenkomst hebben van minimaal 32 uur per week bij Parnassia Groep, gedurende de opleidingsperiode.

Over de opleiding

De Parnassia Groep Academie faciliteert één opleidingsroute, te weten:

De driejarige Master of Advanced Nursing Practice (MANP) route bij de GGZVS-instelling in Utrecht. Deze opleiding leidt specifiek op voor de ggz en besteedt veel aandacht aan psychiatrische diagnostiek en aan behandelvormen. Meer informatie: Opleiding GGZ VS in Utrecht

Sollicitatieprocedure

De werving en selectie van kandidaten voor de driejarige MANP-opleiding gebeurt in overleg met de verpleegkundig opleiders van de Parnassia Groep Academie en het zorgbedrijf. Parnassia Groep heeft elk jaar minimaal twintig nieuwe opleidingsplaatsen beschikbaar voor de functie Verpleegkundig Specialist ggz in opleiding.

Informatie over de sollicitatieprocedure en de diverse sollicitatieformulieren vind je hier. Neem contact op met de opleider uit jouw regio, zodat er een digitaal sollicitatiedossier aangemaakt kan worden waar het sollicitatiepakket geüpload kan worden of stuur een e-mail naar  opleidingVSGGZ@parnassiagroep.nl.

Je kunt het hele jaar door solliciteren. Jouw sollicitatie wordt direct behandeld als er nog opleidingsplaatsen beschikbaar zijn voor instroom in het aankomende studiejaar. Als je vóór 1 mei solliciteert, streven wij ernaar de sollicitatiegesprekken voor de zomervakantie te laten plaatsvinden.

Op het moment dat de opleidingsplaatsen voor het aankomende studiejaar vol zijn, dan vinden de selectiegesprekken plaats voor de opleidingsplaatsen in het studiejaar daarna. Het studiejaar start altijd op 1 januari.

De opleidingsplaatsen staan open voor interne en externe kandidaten.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie van 32 tot 36 uur per week, waarbinnen je 8 uur per week onderwijs volgt in Utrecht. Bij een arbeidscontract van 32 uur wordt de opleidingsduur van drie jaar verlengd met een aantal maanden. Inschaling vindt plaats volgens de CAO GGZ.

Meer informatie

Opleidingssecretariaat VS GGZ
088 357 02 50
opleidingVSGGZ@parnassiagroep.nl

Opleider regio Haaglanden

Robert Meijburg
06 20 30 10 02
r.meijburg@parnassiagroep.nl

Johannes Osterloh
06 20 99 89 47
j.osterloh@parnassiagroep.nl

Opleider regio Noord-Holland

Maartje Brink
06 20 01 62 00
E m.brink@parnassiagroep.nl

Opleiders regio Rijnmond

Marianne van de Linde
06 30 37 34 02
m.linde@antesgroep.nl

Kim Schuch
06 83 26 97 06
E k.schuch@parnassiagroep.nl

Cinderella Zwennes
06 20 38 46 52
cinderella.zwennes@anteszorg.nl