paginakop va opleidingen

Verpleegkundige en agogische opleidingen

Wil jij een opleiding volgen en tegelijkertijd werken in de geestelijke gezondheidszorg? Dat kan. We hebben opleidingen op mbo- en hbo-niveau in de regio’s Haaglanden, Rijnmond en Noord-Holland. Verpleegkundige in de ggz worden doe je bij Parnassia Groep!

Als leerling-verpleegkundige begin je direct met werken op een afdeling. Dat combineer je met het volgen van de opleiding. Tijdens de opleiding wissel je een aantal keer van afdeling. Zo doe je meteen veel ervaring op en krijg je een goed beeld van de verschillende doelgroepen, afdelingen en behandelmethodes. Misschien vind je het leuk om met ouderen te werken, of juist met jongeren of volwassenen? Ook het werken met verslaafden of mensen met een crimineel verleden behoort tot de mogelijkheden. Deze afwisseling maakt het werken in de ggz zo boeiend. Ook de ziektebeelden variëren enorm, bijvoorbeeld ADHD, angststoornissen, autisme of psychose. Geen dag is hetzelfde. Wat past bij jou?

Na de opleiding ben je breed inzetbaar binnen Parnassia Groep, weet je wat jouw kwaliteiten zijn en waar je het meeste werkplezier hebt.

Na het behalen van je diploma krijg je gegarandeerd een baan bij Parnassia Groep!

Verpleegkundige Lia Meijer vertelt over haar opleiding hbo-verpleegkunde bij Parnassia Groep: “Je krijgt de kans om te ontdekken wat bij je past”.

Voor wie?

Wil je tegelijkertijd werken en leren? Ben je enthousiast en leergierig? Toon je graag initiatief? Heb je hart voor mensen en wil je cliënten ondersteunen in hun herstel? Dan zoeken we jou! Solliciteer direct.

Afhankelijk van je vooropleiding en ervaring kun je instromen in de opleiding mbo Verpleegkunde of hbo Verpleegkunde. We werken goed samen met een opleidingsinstituut bij jou in de buurt.

Ben je voltijd student en op zoek naar een stageplaats? We hebben volop mogelijkheden. Bekijk onze stageplaatsen.

Wat je van ons mag verwachten

Je krijgt professionele begeleiding van ervaren, geschoolde en enthousiaste werkbegeleiders die je de fijne kneepjes van het vak leren. Zij begeleiden je bij het vertalen van de theorie naar de praktijk. Ons team Verpleegkundige en Agogische Opleidingen kreeg al eens een pluim van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) omdat we een goed leerbedrijf zijn. Daar zijn we trots op!

Doe méér tijdens je opleiding

Parnassia Groep biedt je de mogelijkheid om samen met je medestudenten praktisch onderzoek te doen om de zorg aan onze cliënten te verbeteren. In onze ZIC's (ZIC staat voor Zorg en Innovatie Centrum) werken leerlingen Verpleegkunde en medewerkers van de afdeling samen om van elkaar te leren en samen te onderzoeken en te innoveren. In de regio Rijnmond zijn er twee ZIC’s bij Antes, in de Kliniek U op locatie Poortugaal en de Kliniek OB5 op locatie Poortmolen. In de regio Noord-Holland is er een ZIC bij Parnassia, afdeling Breehorn locatie Castricum.

In de regio Haaglanden, bij Parnassia is er geen ZIC op afdelingsniveau, maar is er een innovatiewerkplaats gecreëerd waar meerdere mbo- en hbo-studenten van verschillende afdelingen gedurende 20 weken aan deelnemen. Zij werken samen aan een thema en presenteren hun bevindingen tijdens een eindpresentatie.

Iets voor jou? Tijdens je sollicitatie kun je aangeven dat je graag op een afdeling met een ZIC geplaatst wilt worden.

Verder heb je volop mogelijkheden om te leren door bijvoorbeeld deel te nemen aan onze trainingen en online cursussen, onze grote (digitale) bibliotheek te raadplegen en onze referaten en symposia te bezoeken. De Parnassia Groep Academie is constant bezig met onderzoek en innovatie.

Ook betalen we jouw collegegeld en we vergoeden de boeken die je nodig hebt om goed te kunnen leren.

Kiezen voor de ggz is kiezen voor afwisseling.

De sollicitatieprocedure

Lees vóór je solliciteert in de uitleg hieronder welke informatie je moet invullen, zodat je alles bij elkaar kunt zoeken.

 • Klik op de sollicitatiebutton in de vacature.
 • Voeg je CV toe.
 • Na het opslaan van je CV wordt het sollicitatieformulier automatisch ingevuld met je persoons- en adresgegevens.
 • Controleer je gegevens in het sollicitatieformulier en vul de gegevens aan. Voeg ook je sollicitatiebrief toe.
 • Als laatste word je gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Je krijgt vragen over:
 • Jouw gevolgde opleidingen en diploma’s.
 • Jouw recente werkervaring en laatstverdiende salaris.
 • Jouw motivatie om bij Parnassia Groep te willen werken.
 • Jouw beeld van cliënten.
 • Wat je leuk en minder leuk lijkt aan het werk.
 • Jouw sterke en minder sterke kanten.
 • Wat je wil ontwikkelen tijdens de opleiding.
 • Tot slot vragen we je twee referenties te geven.
 • Solliciteer naar een opleidingsplaats

Meer weten?

Opleidingssecretariaat Haaglanden
Kiwistraat 43
2552 DH Den Haag
T 088 357 03 36
E opleidingenvaohaaglanden@parnassiagroep.nl

Opleidingssecretariaat Noord-Holland
Oude Parklaan 123
1901 ZZ Castricum
T 088-357 03 36
E opleidingenvaonoordholland@parnassiagroep.nl

Opleidingssecretariaat Rijnmond
Albrandswaardsedijk 74, gebouw I
3172 AA Portugaal
T 088 357 03 36
E opleidingenvaorijnmond@parnassiagroep.nl