Over Parnassia Groep

Over ons

regulier-werkenbijdaarom.png

Als specialist in de geestelijke gezondheidszorg, behandelt Parnassia Groep jaarlijks ruim 180.000 cliënten over heel Nederland. We doen dit via onze gespecialiseerde zorgaanbieders waar 13.500 goed opgeleide professionals zich vol passie inzetten om dagelijks het verschil te maken voor onze cliënten en hun naasten. We werken nauw samen en delen graag onze kennis. Met wetenschappelijk onderzoek, continue professionele ontwikkeling via onze eigen Parnassia Groep Academie en de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden leveren we de beste zorg en verleggen we samen grenzen.

Onze bedrijfscultuur

Alles wat wij doen, doen we vanuit onze drie kernwaarden: deskundig, respectvol en optimistisch. We geven onze collega’s de ruimte om invulling te geven aan hun professie en hiermee zoveel mogelijk aan te sluiten op de mogelijkheden en behoeften van onze cliënten, met oog en gevoel voor diversiteit. We delen graag onze kennis om met elkaar de zorg beter te maken en zetten ons in om het stigma rondom psychische aandoeningen en verslaving de wereld uit te helpen.

Help jij ons het volgende TOPGGz-keurmerk binnen te slepen? Draag dan met jouw werk bij aan wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Wij bieden hiervoor voldoende mogelijkheden!

Inclusie en diversiteit

De geestelijk gezondheidszorg kent heel wat complexe uitdagingen. We hebben professionals nodig, die vanuit verschillende perspectieven en competenties deze uitdagingen met ons willen aangaan. Daarom werken we elke dag aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten, waar jij jezelf kan zijn. Ieders talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. Ook dat van onze cliënten. We geloven dat waar ruimte is voor verschillen, je beste uit jezelf haalt. Zo hopen we dat iedereen zich bij ons welkom, veilig en begrepen voelt. Wat jouw verhaal ook is, je bent van harte welkom bij ons.

Parnassia Groen

Wij hebben als missie om een actieve bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Die verantwoordelijkheid voelen we voor onszelf en voor toekomstige generaties Om onze footprint te verminderen hebben we de ambitie om in onze panden het energiegebruik voor 60% te laten bestaan uit zon, wind, warmte en warmte- en koudeopslag. Verder werken bij nieuwbouw aan bijna energie neutrale gebouwen en hebben we inmiddels 6600 zonnepanelen op 24 van onze panden liggen. Ook vragen we aan collega’s een bijdrage te leveren. Samen maken we het verschil.

Maatschappelijke impact

Iedereen verdient een kans. Via Vrienden van Parnassia Groep bevorderen we de maatschappelijke participatie van cliënten, werken we aan destigmatisering van mensen met een verslaving en/of psychische aandoening(en) en zetten we hen soms in het zonnetje; van een fiets om naar een behandelafspraak te kunnen tot een heus galadiner.

Jouw mogelijkheden

Samen verleggen we onze grenzen. Doe je mee? Bekijk de mogelijkheden die wij je bieden en lees meer over Parnassia Groep.