Nieuws

Componence Asset List

09 maart 2015

pieter+kaat+marjolein+250x198.png

Laboratoria, waarmee de Parnassia Groep een contract heeft, kunnen sinds vorig jaar de uitslagen van onderzoeken digitaal aanleveren via e-lab. E-lab, het innovatieve systeem om digitaal laboratoriumuitslagen te ontvangen en lab-aanvragen te versturen, is door de Parnassia Groep ontwikkeld samen met betrokken pilot laboratoria (Star MDC, IJsselland en LabWest), ENOVATION als de partij voor zorgcommunicatie en Mips, leverancier van lab-systemen.

E-lab biedt flexibiliteit en de mogelijkheid aan alle laboratoria in Nederland om de uitslagen via een generieke oplossing snel te versturen. Projectleider Annette Osinga van Parnassia Groep: "Het e-lab zorgt voor snellere beschikbaarheid van de uitslagen voor onze patiƫnten en is bovendien een veilige en goedkope manier om uitslagen digitaal te versturen."

Communicatieplatform

De Parnassia Groep besteedt al langer de laboratoriumonderzoeken voor haar patiƫnten uit aan externe laboratoria. Nieuw hierin is dat labs via een beveiligde internetverbinding hun uitslagen naar het communicatieplatform van ENOVATION sturen en vandaar uit worden de berichten automatisch doorgestuurd naar de Parnassia Groep. Voorheen werden uitslagen via de fax verstuurd of digitaal via een point-to-point verbinding van lab naar de Parnassia Groep.

Fase 1 van het e-lab project het versturen van uitslagen is vorig jaar succesvol opgeleverd. Stapsgewijs worden in de komende periode meer laboratoria aangesloten. In fase 2 wordt dit jaar eveneens het digitaal aanvragen van labonderzoeken via e-lab ontwikkeld. Osinga: "Een belangrijke ontwikkeling voor de gezondheidszorg waar ook andere  laboratoria en instellingen, buiten de Parnassia Groep, profijt van kunnen hebben."

www.parnassiagroep.nl
www.enovation.nl
www.mips.be/be/nl