Nieuws

Componence Asset List

14 februari 2022

valentijn+durf+jij+met+mij+200.jpg

De hele maand februari staat Durfjijmetmij.nl in het teken van de liefde. Cupido heeft de afgelopen jaren heel wat raak geschoten op het durfjijmetmij-platform. Manon* en Maarten* zijn daar een goed voorbeeld van. Voor dit leuke stel begon het allemaal 9 jaar geleden.
 

In 2013 zijn Manon en Maarten lid geworden van durfjijmetmij.nl. Manon was destijds lid van een cliëntenraad en daar werd gevraagd om durfjijmetmij.nl eens te testen zodat ze andere cliënten van goede informatie kon voorzien. Zelf was ze niet op zoek naar een relatie, maar vriendschap daar stond ze wel voor open. Maarten daarentegen zag een liefdesrelatie wel zitten. Hij was niet zo succesvol op andere datingsites, dus hij wilde durfjijmetmij.nl weleens proberen. Maarten: “Eigenlijk is de belangrijkste reden om op durfjijmetmij.nl aan de slag te gaan, dat je ten eerste al weet dat de accounts gecontroleerd zijn door de zorginstellingen omdat je alleen lid mag worden als je in zorg bent bij een aangesloten organisatie. Ten tweede weet je dat je iemand treft die ook een bepaalde vorm van zorg nodig heeft of heeft gehad, dus dan weet je dat de ander meer begrip zal hebben voor jouw problematiek. Sommige dingen zijn voor mij niet zo simpel als voor andere mensen. Gelijkgestemden tegenkomen is dan toch fijn, want dan begrijp je elkaar beter.” Hij maakt een profiel aan en drie dagen later ziet hij Manon voorbijkomen.

Manon vertelt: “Het was erg grappig en toevallig allemaal. Ik had juist die dag mijn bevindingen van het testen opgestuurd naar de cliëntenraad. Ik liet ze weten dat ik nog even zou chatten en dan mijn lidmaatschap zou afsluiten. En toen kwam Maarten…“ Ze lacht: “Hij had geen 5 dagen langer moeten wachten, want dan was het te laat geweest.”

Het stel begint eerst met berichten sturen via de site waarna ze na een tijdje e-mailadressen uitwisselen. Manon kijkt Maarten aan terwijl ze vertelt: “Maarten, ik was heel duidelijk. Ik zei ‘welkom op deze site en hopelijk maak je er wat van.’ Ik wilde mijn account verwijderen. Jij was een hork en hebt daar gewoon overheen gedenderd. Achteraf gezien ben ik blij dat je zo doorgeduwd hebt.” Manon haar eerste man is helaas overleden. “Ik had in mijn account gezet dat mijn vorige partner was overleden en Maarten toonde daar interesse in. Ik vond het eigenlijk heel erg prettig dat hij het gewoon benoemde en er op zo’n luchtige manier mee om ging. Ik vind ook echt dat hij nog steeds heel goed met de situatie omgaat. Maarten: ‘We zijn wat ouder en iedereen heeft een rugzakje.’ Manon: ‘Dat klopt natuurlijk wel, maar mijn rugzak is wel overvol en daar moet je ook maar mee kunnen omgaan. We gaan samen zelfs naar de begraafplaats, we praten erover en branden een kaarsje voor mijn eerste man. Dat is wel heel mooi natuurlijk, dat begrip.’

Terug naar het begin. Na het mailen zijn ze gaan bellen. Manon: “Ik had destijds een onbeperkt bellen abonnement. Ik belde Maarten en na een tijdje werd de verbinding verbroken. Toen heb ik hem nog een keer gebeld en werd weer de verbinding verbroken. Wat bleek; na 2 uur bellen wordt automatisch de verbinding verbroken.” Ze lacht: “We hadden elkaar veel te vertellen, we hebben wel 4 uur gebeld.” Maarten vervolgt: “We konden lekker doorpraten, het was geen moment ongemakkelijk.”

De eerste date

De eerste date moest er komen. Ze woonden ver uit elkaar, maar vonden het beiden de moeite waard om die kilometers te overbruggen. Maarten stapt in de auto en haalt Manon op voor een lunch en een uurtje bowlen. Manon: “Ik heb nooit aan internetdating gedaan. Achteraf hoorde ik dat het wordt afgeraden om op een eerste date direct bij iemand in de auto te stappen. Dat had ik ook wel kunnen bedenken, maar ik had er geen moment bij stilgestaan. Gelukkig is het helemaal goed gekomen.” Het was zo gezellig dat ze daarna nog een drankje deden en bij een Grieks restaurant zijn gaan eten. “En uiteindelijk zette Maarten mij thuis af en heb ik heel cliché gevraagd of hij nog een drankje bij mij binnen wilde doen. Ze lachen beiden: “Hij is blijven slapen en zondagavond pas weer naar huis gereden. Het was een gezellig weekend, er was een klik vanaf het eerste moment. Na deze afspraak zagen we elkaar veel en bleven we altijd bij elkaar slapen.” Manon: “Maarten is heel lief en vriendelijk. Rustig, wat ik ook heel fijn vind. We hebben eigenlijk vanaf het begin herkenning gevonden bij elkaar over hoe we in het leven staan, hoe we denken, wat we nog zouden willen en wat we van elkaar verwachten.”

Trouwen

Maarten vertelt verder: “In 2014 heeft Manon haar huis verkocht en is ze bij mij ingetrokken. En in 2017 zijn we getrouwd.” Hier was geen aanzoek voor nodig. Manon: “Er was niet echt een aanzoek. We vonden het alle twee tijd om te trouwen. Ik was al eens eerder gehuwd  geweest. Mijn toenmalige man werd ziek  en overleed. Dat was ook één van de redenen dat ik niet zozeer op zoek was naar een relatie toen ik mij aanmeldde op durfjijmetmij.nl. Ik was er niet aan toe, dacht ik. Maar met Maarten voelde het zo goed. Ik wilde heel graag zijn naam dragen. Door dezelfde naam voel je je  verbonden  met elkaar. Maarten wilde ook graag als getrouwde man door het leven gaan. Omdat we zo’n fijne basis hadden wilden we een huwelijk ook graag aangaan.”  

Het was een speciale dag; een echt huwelijk met alles erop en eraan. Een feest, champagnemoment, DJ, diner, mooi trouwvervoer, trouwpak en een schitterende jurk. Maarten: “Dit jaar is het alweer 5 jaar geleden dat we getrouwd zijn en ik ben er nog steeds blij mee. Daarom raad ik het online daten aan, maar alleen als iemand  hier voldoende skills voor in huis heeft. Je moet wel op een bepaalde manier klaar zijn om het contact met iemand aan te kunnen.”

Toekomst

De toekomst zien ze rooskleurig in. Ze zijn beiden nog even gek op elkaar. Manon: “We hebben eigenlijk niks gepland voor de toekomst. We zijn lekker burgerlijk en vinden het fijn om samen tijd door te brengen.” Onlangs hebben ze 2 katten geadopteerd uit het asiel waar ze heel blij mee zijn, zo is het gezin compleet. Het stel heeft geen kinderwens, mede omdat ze beide een psychische uitdaging hebben. Dat willen we niet doorgeven aan kinderen. Manon vult aan: “En Maarten is al stokoud, haha. Er is een leeftijdsverschil van 13 jaar, daarom zijn kinderen ook geen verstandige keuze. Naast de muziekkeuze merken we verder niks van het leeftijdsverschil. We mogen in onze handjes knijpen.”

Tips

Als je aan ze vraagt of ze nog tips hebben voor nieuwe leden volgt een uitgebreid antwoord. “Probeer altijd respect te houden voor degene met wie je praat. En ik denk ook wel; probeer je open te stellen en focus je niet al te veel op hoe jij vindt hoe iemand zou moeten zijn. Dat is wat ik veel zie bij mensen die aan internetdaten doen. Dat ze een soort ‘eisenlijstje’ hebben. Als de mogelijke partner aan 1 of 2 dingen niet voldoet, dan gaan ze niet verder in gesprek. Ik snap dat sommige dingen een dealbreaker kunnen zijn, maar dat je iets afkapt vanwege bijvoorbeeld de lengte,  vind ik zonde. Kijk eerst eens naar de persoonlijkheid. Dat vind ik veel belangrijker dan de vraag of ik al dan niet een fotomodel naast mij heb zitten. Ik bedoel dat ook als advies; staar je niet blind op een uiterlijk.”

Om de privacy van onze leden te waarborgen staan niet de volledige namen vermeld. Jouw verhaal ook hier op de website? Stuur een mailtje naar durfjijmetmij@parnassia.nl en wie weet nemen we binnenkort contact met je op.