Nieuws

Componence Asset List

13 maart 2017

20+feb+2017+-+Parnassia+Groep+in+debat+met+politici+over+preventie.jpg

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen bepleitte Parnassia Groep bij vier politici het belang van het voorkomen en tijdig behandelen van psychische problemen. Dit gebeurde tijdens de voorstelling 'Idealisme Is Hot' van het Nationaal Theater op 20 februari 2017 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag..

Ellen Willemsen, psychiater en specialismeleider , een van de vijf vertegenwoordigers van Parnassia Groep, hield een vurig betoog hiervoor  “Bij 75% van de mensen zie je de eerste symptomen van een psychische ziekte al vóór hun 25e. Daar liggen onze beste kansen: bij vroege opsporing en snelle behandeling. Want hoe minder patiënten uiteindelijk bij mij terecht komen, hoe beter het is.” Ellen’s betoog kwam goed 'binnen' bij Zihni Ozdil (Groen Links), Joram van Klaveren (VNL), Dilan Yesilgöz (VVD) en Renske Leijten (SP).

Investeren

Om hulpverleners in de ggz de ruimte hiervoor te geven, moet er nog heel wat veranderen in de financiering en regelgeving. Daarom deed Ellen ook deze oproepen

  • help ons onze voornaamste tijd aan mensen besteden, in plaats van aan de papierwinkel er omheen
  • help ons preventie en vroegdetectie een stevige financiële basis te geven
  • help ons jonge mensen met beginnende klachten snel te kunnen opsporen en behandelen

Parnassia Groep blijft ook na de verkiezingen investeren in het onder de aandacht brengen van dit onderwerp bij de politiek en de nieuwe bewindslieden.

Aanwezig
Naast Ellen Willemsen werd Parnassia Groep vertegenwoordigd door Frits de Rooij; sociaal psychiatrisch verpleegkundige, Jacqueline Bailly; psychotherapeut, Tineke Gelderblom; GZ-psycholoog, Ursula Dewkalie; programmaleider.