Nieuws

Componence Asset List

14 februari 2024

erik+hoencamp.jpg

Op woensdag 14 februari heeft psychiater en oud-bestuurder Erik Hoencamp in het historische theehuis van Parnassia Groep aan de Monsterseweg in Den Haag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Jan van Zanen.

Hoencamp is in 1975 begonnen met zijn opleiding tot psychiater in het voormalige psychiatrisch ziekenhuis Bloemendaal in Den Haag en heeft zijn gehele loopbaan voor Parnassia Groep gewerkt. Hij heeft zich sinds 1994, naast zijn werkzaamheden voor Parnassia Groep, vrijwillig ingezet voor de geestelijke gezondheidszorg op Sint-Maarten, in Albanië, Kosovo en in Oekraïne. Deze landen bezocht hij vrijwel jaarlijks om trainingen te geven en projecten te helpen ontwikkelen met onze partnerorganisatie SOFT tulip. De raad van bestuur van Parnassia Groep is trots dat Hoencamp is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

'Een voorbeeld voor zijn collega's'

“De bijdrage van de Erik Hoencamp aan de ontwikkeling en de kwaliteit van zorg van de geestelijke gezondheidszorg in Nederland en Parnassia Groep met name, is van grote waarde geweest en kan met recht bijzonder genoemd worden,” aldus Anita Wydoodt, voorzitter van de raad van bestuur van Parnassia Groep. “Dit alles met een voor hem kenmerkende betrokkenheid en onvermoeibare en krachtige inzet, met het doel om de geestelijke gezondheidszorg in en buiten Nederland naar een hoog niveau te brengen. Na zijn pensionering in 2014 is Erik Hoencamp werkzaam gebleven als consulterend psychiater op diverse behandelafdelingen van onze organisatie; in 2017 trad hij toe tot  het bestuur van Stichting Parnassia en heeft hij een toezichthoudende rol vervuld op de verdere ontwikkeling van de organisatie.  Erik Hoencamp is door zijn langdurige professionele en vrijwillige inzet voor kwetsbare mensen een voorbeeld voor zowel zijn collega’s van de Parnassia Groep als voor degenen die zich als vrijwilliger inzetten voor mensen die hulp behoeven. Wij zijn trots en zeer verheugd dat hem een, naar onze mening welverdiende, Koninklijke onderscheiding is toegekend.”