Inclusieve organisatie
Inclusieve organisatie
Het gaat om de nieuwsgierigheid naar de ander en zonder vooroordelen met elkaar het gesprek aangaan. De basishouding daarbij is dat je weet dat het luisteren en rekening houden met verschillende meningen uiteindelijk leidt tot een beter team- en cliëntresultaat. Psychologische veiligheid is een heel belangrijk aspect om dit mogelijk te maken.
Please enter a valid video URL.
The URL can point to any Facebook, Twitch, Vimeo or Youtube video.
Daarom werken we elke dag binnen Parnassia Groep aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet, niemand wordt uitgesloten en waar talenten worden gezien, gewaardeerd en benut. Een omgeving waar alle (toekomstige) collega’s en cliënten tot hun recht komen en zich thuis voelen, ongeacht geslacht, genderidentiteit, leeftijd, seksuele geaardheid, levensbeschouwing, etniciteit en mentale of fysieke gesteldheid.”
Anita Wydoodt – voorzitter raad van bestuur
"Wat spreek jij goed Nederlands"
"Mogen zijn wie je bent, dat is geluk"
Bestuurder Parnassia en Reakt vertelt over zijn coming-out
"Ik heb meer in mijn mars dan alleen mooi zwart zijn"
Daphne heeft meerdere relaties en gender-identiteiten
"Nu stap ik de wereld van de mannen in"
"Ik loop soms letterlijk tegen drempels aan"
Toen ze 21 was, raakte collega Marlice Karremans (46) betrokken bij een ernstig auto-ongeluk in Italië. Door de klap liep ze hersenletsel op en sindsdien functioneert de linkerkant van haar lichaam slecht en kan ze haar linkerarm helemaal niet meer gebruiken. In het kader van de diversiteit vertelt zij haar verhaal.
Want: “Er mag óók wel wat meer aandacht zijn voor collega’s met een zichtbare, fysieke beperking. Ik loop soms letterlijk tegen drempels aan.”