Nieuws
Anonieme eHealth Interventies
Componence Asset List
06 augustus 2024
Thuan-Nhi, psycholoog en preventiedeskundige bij Indigo, legt uit: "Het is mooi dat er zo’n laagdrempelig aanbod bestaat. Het is fijn om te merken dat volwassenen door middel van dit aanbod de weg naar hulp voor mentale klachten vindt. Zij zouden anders geen hulp zouden zoeken, bijvoorbeeld vanwege schaamte of teleurstellende eerdere ervaringen. Zij vinden hier een veilige plek om aan zichzelf te werken, ook voor degenen die terugval ervaren."
Eigen tempo
Mensen waarderen dat zij de berichten van behandelaars kunnen teruglezen, wat hen helpt om adviezen en tips te verwerken. De modules kunnen in eigen tempo worden doorlopen, wat voor velen een groot pluspunt is. Sommigen zoeken na de anonieme eHealth vervolghulp via de reguliere weg, wat bijdraagt aan het verlagen van de drempel naar de ggz.
Waardevol
"Ik vind het zelf erg waardevol om te zien dat cliënten, zelfs al is het anoniem en online, zich begrepen, gezien en gehoord voelen en zich niet alleen voelen in hun proces. De toegevoegde waarde van anonieme eHealth zit hem dus niet alleen op praktisch, maar ook op emotioneel gebied."
Thuan-Nhi is enthousiast over haar werk: "Geen dag is hetzelfde. Het geeft mij voldoening om bij te dragen aan de psychologische ontwikkeling van mensen. Ik leer veel van hun ervaringen en zie hoe zij, zelfs anoniem en online, zich durven openstellen en werken aan hun uitdagingen."