Vrienden Parnassia Groep

Vrienden Parnassia Groep

Vrienden Parnassia Groep is een zelfstandige Stichting die zich inzet om extra middelen te verwerven die ten goede komen aan de patiënten die in zorg zijn bij één van zorgbedrijven die onderdeel zijn van Parnassia Groep.

Alle middelen die de stichting uitgeeft dienen zelf verworven te worden. Dit gebeurt door de werving van donateurs, bedrijfsvrienden, nalatenschappen en sponsoractiviteiten. Vrienden Parnassia Groep stelt de gelden ter beschikking aan die cliënten die het nodig hebben. Hulpverleners kunnen voor mensen die in zorg zijn een aanvraag indienen op het gebied van noodhulp, denk aan: voedsel, kleding, bed, gasfornuis.

Speerpunten

Zelfredzaamheid en maatschappelijke integratie zijn belangrijke speerpunten. Om dit te stimuleren hebben we een studiefonds, hierbij kan een bijdrage voor een beroepsgerichte opleiding of een laptop worden aangevraagd. Vrienden Parnassia Groep draagt ook bij aan een gezonde levensstijl, hiervoor zijn middelen beschikbaar zodat men naar de sportschool kan, of een zwemabonnement kan nemen.

Activiteiten

Speciaal voor gezinnen waarvan een van de partners in zorg zijn, is er een fonds waarbij een dagje uit aangevraagd kan worden, zodat ook mensen die minder te besteden hebben een dagje weg kunnen. Jaarlijks organiseren we ook een gezinsdag. Gezinnen kunnen dan in de zomervakantie een dag naar een educatief pretpark of speeltuin. Daarnaast organiseren we voor de klinische patiënten extra activiteiten zoals optredens door Live Music Now en per regio vindt er jaarlijks een galadiner plaats. Al deze activiteiten kunnen we alleen organiseren met jouw steun.