Opleidingsplaatsen

Coschappen geneeskunde Rijnmond

200x200+Coschappen+Rijnmond.png

In de regio Rijnmond biedt Parnassia Groep studenten geneeskunde de mogelijkheid om via een coschap kennis te maken met alle facetten van de psychiatrie.

Reguliere coschappen psychiatrie

Als coassistent bij Parnassia Groep in de regio Rijnmond werk je op een opnameafdeling, in een ambulant behandelteam, bij de Crisisdienst of in de consultatieve dienst. Je werkt onder directe supervisie van een arts-assistent of psychiater. Tijdens het coschap maak je kennis en raak je vertrouwd met de meest voorkomende psychiatrische ziektebeelden en de behandeling hiervan. De plaatsing van reguliere coassistenten wordt verzorgd door het Onderwijs Service Centrum (OSC) van het Erasmus MC. De onderwijsprogramma’s wisselen per locatie, hierover ontvang je na plaatsing meer gedetailleerde informatie.

​​​​​Keuze- en oudste coschap

Wij bieden uitgebreide mogelijkheden voor een keuzecoschap of oudste coschap binnen de psychiatrie. Zowel op het gebied van de kinderpsychiatrie, volwassenenpsychiatrie als ouderenpsychiatrie bieden wij diverse leerzame coschappen aan. Ook een coschap in de specialisatie ziekenhuispsychiatrie behoort bij ons tot de mogelijkheden. Je werkt dan op de medisch psychiatrische unit of in de consultatieve dienst.

De keuze- en oudste coschappen zijn bedoeld voor studenten die meer klinische ervaring willen opdoen in de psychiatrie en/of zich willen oriënteren op het vak van psychiater. De oudste coschappen zijn daarnaast een goede voorbereiding op een arts-assistentschap.
Neem voor meer informatie of een oriënterend gesprek contact op met het opleidingssecretariaat of de coschapcoördinator.

Klinisch Excellentietraject

Voor studenten die sterke belangstelling hebben voor een opleidingsplaats psychiatrie bestaat beperkt de mogelijkheid in te stromen in een klinisch excellentietraject (voorheen ‘dedicated schakeljaar’). Studenten die toegelaten worden tot het klinisch excellentietraject volgen een gecombineerd traject van masteronderzoek op een psychiatrisch thema, keuzecoschap en oudste coschap. Bij gebleken geschiktheid volgt direct instroom in de opleiding tot psychiater van Parnassia Groep regio Rijnmond. Studenten met belangstelling voor een dergelijke constructie dienen bij aanvang van de reguliere coschappen contact op te nemen met de hoofdopleider Dr. N.J.M. (Nico) van Beveren, via het opleidingssecretariaat.

Contactgegevens

Secretariaat Opleiding Psychiatrie Rijnmond
E opleidingpsychiatrierijnmond@parnassiagroep.nl

Jan Willem Dijk, psychiater / affiliatiecoördinator
T 088 358 6530
E j.dijk@anteszorg.nl

Wil je informatie over een plek als anios? Neem dan contact op met coördinator Suzanne Laurens, E s.laurens@anteszorg.nl