Opleidingsplaatsen

Verslavingsarts KNMG

200x200+Verslavingsarts+KNMG.png

De verslavingsgeneeskunde is uitdagend, volop in ontwikkeling en behandelt een zeer diverse cliëntenpopulatie. Als verslavingsarts KNMG diagnosticeer en behandel je cliënten op het gebied van verslaving, somatiek en psychiatrie. Daarnaast heb je oog voor de sociaal-maatschappelijke situatie. Als regiebehandelaar stuur je een multidisciplinair team aan. Uniek aan de verslavingszorg is dat de ervaring en kennis van de cliënt een erg belangrijke bijdrage vormt in de behandeling.

De opleiding tot verslavingsarts KNMG bouwt voort op de opleiding tot arts en duurt twee jaar. De opleiding biedt de mogelijkheid tot verdieping van onder andere:

  • neurobiologie en behandeling van de verslaving
  • motiverende gespreksvoering
  • psychiatrische en somatische co-morbiditeit

Je volgt wekelijks één dag cursorisch onderwijs in Nijmegen en vier dagen praktijkonderwijs. De praktijkervaring doe je op bij onze zorgbedrijven Antes of Brijder tijdens een klinische stage, poliklinische stage en een stage naar keuze. We hebben zes opleidingsplaatsen; twee opleidingsplaatsen binnen Antes in de regio Rijnmond en vier opleidingsplaatsen binnen Brijder; twee in Noord-Holland en twee in Zuid-Holland. Zo leer je op basis van wetenschappelijke kennis en klinische ervaring beslissingen te nemen in complexe, problematische situaties. Het werk is afwisselend; geen dag is hetzelfde. Dat vraagt om creativiteit en een flexibele houding.

Na de opleiding tot verslavingsarts KNMG kun je poliklinisch, klinisch of outreachend werken. Zowel fulltime als parttime. Je kunt je kennis inzetten voor jongeren, volwassenen of ouderen. Het doen van wetenschappelijk onderzoek behoort ook tot de mogelijkheden.

Het werkgebied van verslavingsartsen groeit waardoor de vraag naar verslavingsartsen ook verder toeneemt.

Verslavingsarts KNMG Vincent Grundeken vertelt over zijn opleidingsplaats Verslavingsarts KNMG bij Parnassia Groep: “als jij aangeeft iets te willen leren, dan kan dat”.

 

Wil je meer weten over je mogelijkheden, neem dan contact op met een van de opleiders:

Regio Rijnmond

Ineke de Noord
06 10 70 73 09
E i.noord@anteszorg.nl

Marieke van Balkom
06 13 93 63 27
E m.balkom@anteszorg.nl

Regio Noord-Holland

Mirjam Voskamp
06 10 92 18 51
E m.voskamp@brijder.nl

Regio Haaglanden

Leandros Elsount
06 51 84 73 65
E leandros.elsount@brijder.nl