Nieuws

Componence Asset List

19 december 2018

200+x+200+Overstekend+Wild+Martijn+Sluijter.jpg

Na een jarenlange worsteling met psychoses schrijft Martijn nu gedichten om zijn emoties onder woorden te brengen. Het dichten gaf hem om veel vlakken rust. Hij kon hierdoor verhuizen van een gesloten afdeling naar een open afdeling. Een mooi voorbeeld van herstelgerichte zorg.

December brengt Martijn Sluijter een bijzonder geschenk: de uitgave van zijn eerste dichtbundel: ‘Pas op overstekend wild’. Het eerste exemplaar overhandigde hij onlangs aan de voorzitter raad van bestuur van Parnassia Groep, Stephan Valk.

Van jongs af aan kampte Martijn met psychosen. Hierdoor kon hij niet naar school, verloor contact met familie en vrienden en bouwde schulden op. Door zijn psychische problemen kon Martijn niet meer zelfstandig wonen en had intensieve begeleiding hard nodig. Sinds enkele jaren woont hij bij Parnassia.

Begeleid door een vrijwilliger en een medewerker ging Martijn voorzichtig experimenteren met dichten om zijn gedachten te ordenen. Aanvankelijk maakte hij wekelijks drie gedichten, tegenwoordig veel meer. Met hulp van uitgeverij Maldoracca stelde Martijn het afgelopen jaar zijn eerste dichtbundel samen.

een poëzie doet stromen geen rijmelarij

een vrije manier

van spreken die ik

zelf het beste kan

Het dichten luidde een periode van herstel in. Martijn heeft meer rust in zijn hoofd en hij geniet meer van het leven. Martijn heeft een doel in zijn leven gekregen, hij is nu dichter.
De dichtbundel is per mail te bestellen voor 19 euro (incl. verzendkosten) via anthonyblokdijk@hotmail.com

Op 24 januari 2019 vanaf 14.00 uur draagt Martijn enkele van zijn gedichten voor in de kerk op het terrein van Parnassia Groep aan de Monsterseweg in Den Haag. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.