Nieuws

Componence Asset List

04 augustus 2021

regulier-den-haag.jpg

Veruit de meeste zorg in Den Haag gaat gewoon door en iedereen die op de wachtlijst staat wordt door ons geholpen. Echter, bij enkele van onze vestigingen in Den Haag zijn wij genoodzaakt tijdelijke beperking voor nieuwe aanmeldingen van veel voorkomende psychische klachten in te voeren. We hopen deze beperkingen in september weer te kunnen stoppen.

Allereerst vinden wij het belangrijk om te benadrukken dat alle patiëntenzorg gewoon doorloopt. Dus ben je bij ons in behandeling of sta je al op de wachtlijst, dan verandert er voor jou niets. Voor alle spoed- en crisiszorg zijn onze zorgverleners eveneens beschikbaar. Ook basis generalistische zorg, behandelingen voor verslavingsgerelateerde problematiek, de zorg voor ouderen en de zorg voor Ernstige Psychiatrische Aandoeningen (EPA), zoals psychotische problematiek, gaan gewoon door.

Verschillende media hebben aandacht besteed aan ons besluit om voor enkele van onze vestigingen in Den Haag tijdelijk geen nieuwe aanmeldingen van patiënten aan te nemen. Wij leggen graag uit wat dit voor jou betekent en voor welke zorg je op dit moment in de regio Haaglanden bij ons terecht kan.

Welke instroombeperkingen zijn er?

Wij drukken tijdelijk op de pauzeknop voor nieuwe aanmeldingen voor behandeling van veel voorkomende psychische klachten, zoals depressie, angst of ADHD, omdat de wachttijd voor deze behandelingen anders onacceptabel lang wordt. We willen niet dat mensen onnodig lang moeten wachten.

Waarom zijn deze beperkingen nodig?

In Den Haag, maar ook landelijk, is er een tekort aan behandelaars. Het afgelopen halfjaar hebben wij geprobeerd de instroom voor onze vestigingen in Den Haag terug te brengen, maar ondanks de verschillende maatregelen die we genomen hebben, bleven de aanmeldingen onverminderd hoog. We hebben ervoor gekozen om tijdelijk op de pauzeknop te drukken en geen nieuwe aanmeldingen voor deze Haagse locaties aan te nemen. We kunnen ons zo volledig kunnen richten op de patiënten die op dit moment al op onze wachtlijst staan. Door deze maatregel hopen we in september weer nieuwe patiënten te kunnen aannemen in de regio Haaglanden.

Welke alternatieven bieden we jou?

Onze online behandeling voor depressie-, angst- of trauma gerelateerde klachten is wel nog steeds beschikbaar. De online zorg die wij bieden is kwalitatief gezien gelijkwaardig aan onze reguliere behandelingen. Ook kan je voor zorg terecht bij een van onze andere vestigingen in de regio Haaglanden, zoals Zoetermeer of Leiden, of bij andere zorgaanbieders.

Ondertussen blijven we hard werken aan de werving van nieuwe behandelaars en nemen we aanvullende maatregelen voor het terugdringen van de wachttijden om een dergelijke beslissing in de toekomst te voorkomen en de continuïteit van onze zorg binnen Parnassia Groep blijvend te garanderen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste zorg?

Wij hebben verwijzers in de regio geïnformeerd over dit besluit. Blijf daarom niet rondlopen met jouw klachten, maar meld je bij je huisarts om samen de juiste zorg te vinden. Wij bieden jouw huisarts ook de mogelijkheid om via onze consultatielijn te overleggen  over passende zorg. Tevens kun je terecht bij de zorgbemiddelaar van jouw zorgverzekeraar.