Nieuws

Componence Asset List

14 juli 2021

regulier-kaars.png

Op maandag 12 juli jl. heeft voor het middaguur een ernstig geweldsincident plaatsgevonden op de locatie van Parnassia Groep aan de Leggelostraat in Den Haag. Op deze locatie zijn verschillende (ambulante) zorgbedrijven van Parnassia Groep gevestigd.

Bij het geweldsincident zijn twee collega’s, een behandelaar en zorgbeveiliger, ernstig gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Onze 36-jarige behandelaar is na een ingrijpende operatie buiten levensgevaar, daar zijn wij dankbaar voor.

Vanochtend hebben we het intens verdrietige bericht ontvangen dat onze 53-jarige zorgbeveiliger Martin aan zijn verwondingen is overleden. Met hart en ziel stond hij voor het welzijn en veiligheid van onze collega’s en patiënten. Het is keihard dat hij deze inzet voor anderen met de dood heeft moeten bekopen.

Het is afschuwelijk om geconfronteerd te worden met zo’n zware vorm van geweld tegen onze hulpverleners. Het heeft ons allemaal diep geraakt. We kunnen en mogen dit nooit accepteren.

Wij zijn in gedachte bij zijn familie, vrienden en naasten die dit onmetelijke verdriet moeten dragen. Wij gedenken onze geliefde collega met veel warmte.

De verdachte van het geweldsincident had een reguliere afspraak op de locatie bij Parnassia en was daarom op de locatie aanwezig. Over de exacte toedracht is nog niets bekend. De politie doet hier onderzoek naar en wij kunnen hier nu ook geen verdere informatie over geven. We hopen dat deze daad van extreem geweld tegen onze hulpverleners geen weerslag heeft op het beeld van onze patiënten in de ggz. Dit zou ingaan tegen alles waar wij en onze getroffen collega’s voor staan. We blijven ons vol overgave voor onze patiënten inzetten.

Dit geweldsincident heeft grote impact op al onze collega’s en hun familie. Parnassia Groep richt zich op dit moment op het welzijn van onze eigen collega’s en patiënten en kan op dit moment ook geen verdere mededelingen doen. Wij hopen op uw begrip hierin en verzoeken u dit te respecteren.

Online is er een condoleance register geopend.

Namens alle collega’s willen we onze dank uitspreken aan alle hulpdiensten die zich over onze collega’s hebben ontfermd en ons in het geheel hebben bijgestaan.

Namens de raad van bestuur Parnassia Groep
Stephan Valk

Namens het bestuur van Parnassia
Jurgen Verbeeck
Richard Prins