Nieuws

Componence Asset List

27 augustus 2021

regulier-den+haag.png

Tot onze spijt hebben we moeten besluiten om de maatregelen voor het niet aannemen van SGGZ verwijzingen voor onze vestigingen van PsyQ en i-psy in Den Haag met zes weken te verlengen. Dat betekent dat we tot half oktober helaas geen nieuwe cliënten voor de SGGZ in behandeling nemen. Dit geeft ons de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de mensen die al langer op de wachtlijst staan nu eerst een noodzakelijke behandeling krijgen.

Waar kunt u nog wel voor verwijzen?

Natuurlijk blijven PsyQ en i-psy voor crisis en/of spoedzorg nog toegankelijk. Indien cliënten mobiel zijn, kunnen zij ook terecht bij de locaties van PsyQ en i-psy in Zoetermeer of Leiden. Andere alternatieven zijn:

 

  • PsyQ Online: online behandelingen voor depressie- en/of angstklachten en/of enkelvoudige trauma.
  • Indigo, basis generalistische zorg.
  • 1nP, ggz professionals met een eigen praktijk.
  • Brijder, verslavingsproblematiek.
  • Parnassia, ouderen problematiek.

 

Advies voor uw cliënt; wat kunnen wij voor u doen?

Voor u of uw POH-GGZ bieden wij dagelijks de mogelijkheid een consulterend overleg met een van onze psychiaters voor nog niet aangemelde cliënten met ggz problematiek. Dit laagdrempelige consult ondersteunt u bij medicatievraagstukken, vragen over lichte tot matige ggz problematiek en afstemming over overbruggingszorg. Afgelopen periode is er gelukkig goed gebruik gemaakt van deze consultatielijn. Voor direct contact met een psychiater kunt u op werkdagen tussen 13-14 en 16-17 uur contact opnemen met de Consultatielijn via VIPLife gekoppeld aan uw HIS of via het Verwijzerspunt, tel. 088 357 10 57. Indien nodig zijn wij bereid de capaciteit hier op uit te breiden.