Hoe we helpen bij dubbele problematiek

Hoe we helpen bij dubbele problematiek

200x200+annette+bonebakker.png
Annette Bonebakker, klinisch neuropsycholoog: “Mensen met een dubbele problematiek hebben zowel een verslavingsprobleem als een psychische ziekte. Ze hebben dus een dubbele diagnose. De verslaving en de ziekte zijn met elkaar verweven en versterken elkaar. De gelijktijdige behandeling van beide problemen maakt wat wij doen ingewikkelder. Daarbij zijn er vaak meerdere problemen op andere levensgebieden die we ook mee behandelen. Een goede probleemverkenning en diagnostiek aan het begin van het traject vormt dan ook een belangrijke eerste stap.”

Dubbele diagnose behandeling

De combinatie verslaving en een psychiatrische aandoening (de zogenaamde dubbele diagnose) vereist een speciale aanpak, bij voorkeur uitgevoerd door meerdere specialisten.

Je gaat eerst naar je huisarts als je klachten hebt. De huisarts geeft je een verwijsbrief voor verder onderzoek. Na dit onderzoek stellen onze hulpverleners in overleg met jou vast welke behandeling het beste bij jouw klachten past. Je komt dan terecht bij één van de organisaties van Parnassia Groep.

We hebben geen speciale dubbele diagnose-kliniek, maar bieden wel diverse behandelprogramma's voor verslaving en psychische problemen aan:

Kortdurende hulp, Basis GGZ

Specialistische hulp