Opleidingsplaatsen

Parnassia Groep Academie

Parnassia Groep wil alle cliënten de allerbeste zorg bieden. Goede zorg bieden vraagt van onze zorgprofessionals dat ze deskundig zijn en hun kennis en kunde up-to-date houden. Parnassia Groep heeft al deze activiteiten ondergebracht in een eigen opleidings-, onderzoeks- en kennisorganisatie: de Parnassia Groep Academie.

Waar wil jij beter in worden?

Bevoegd en bekwaam blijven. Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Je persoonlijke effectiviteit vergroten. Je leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Met experts sparren over complexe cliëntvraagstukken. Onderzoek doen om onze cliëntenzorg verder te verbeteren. De Parnassia Groep Academie biedt volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

Scholing en training

De Parnassia Groep Academie verzorgt een uitgebreid aanbod aan (geaccrediteerde) bij- en nascholing, thematische leerpaden en een leiderschapsprogramma. We bieden online cursussen, trainingen, gemengde leervormen, congressen, livestreams, webinars en online groepstrainingen. Je leert waar en wanneer het jou uitkomt.

Beroeps- en specialistische vervolgopleidingen voor de ggz

De academie biedt leerwerktrajecten en stages (mbo, hbo en master) voor verpleegkundige en agogische medewerkers-in-opleiding. We bieden stageplaatsen voor andere professionals in opleiding, zoals ervaringsdeskundigen en secretariële medewerkers. Verder bieden we specialistische opleidingen tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater, verslavingsarts KNMG en verpleegkundig specialist.
Onze bibliotheek is je dagelijkse helpdesk voor alle professionele kennistoegang, (online) toegang tot (internationale) vakliteratuur, catalogi en databases, literatuuronderzoek en attendering-op-maat.

Kennisontwikkeling: wetenschappelijk onderzoek, hoogleraren, TOPGGz

Parnassia Groep draagt bij aan het continu verbeteren van de zorg door wetenschappelijk onderzoek. Dit wordt gefaciliteerd vanuit de Parnassia Groep Academie. Binnen de zorgbedrijven zijn onderzoekslijnen op thema’s die voor de cliëntenzorg relevant zijn. Bij de diverse opleidingen is het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek een verplicht onderdeel. Voor elke TOPGGz-afdeling geldt dat er een hoogleraar aan verbonden is, en er onderzoek wordt gedaan om de zorg aan cliënten in de topklinische doelgroep te verbeteren. Met diverse universiteiten en hogescholen werken we intensief samen in wetenschappelijke trajecten. Onze hoogleraren zijn betrokken bij verschillende promotieonderzoeken en regelmatig zijn er collega’s die promoveren.