Hoogleraren en lectoren bij Parnassia Groep

-

200x200+Wijbrand+Hoek.png

Hoogleraar psychiatrie, Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen; Bijzonder hoogleraar epidemiologie, Columbia University, New York

Binnen Parnassia Groep is Wijbrand Hoek als behandelaar actief bij PsyQ Eetstoornissen in Den Haag en bij i-psy Utrecht.

Hoeks expertise ligt op het terrein van eetstoornissen, transculturele psychiatrie en psychotische stoornissen. Gekoppeld aan deze interessegebieden begeleidt hij tien promovendi; op één na collega's van Parnassia Groep.

Hoek fungeert als een van de boegbeelden van TOPGGz-afdeling Eetstoornis Expert Netwerk (ÉÉN), een samenwerking tussen de zorgprogramma's eetstoornissen van Parnassia Groep (Youz en PsyQ) en Emergis. Recent nam hij deel aan een Gezondheidsraadcommissie die een landelijke uniforme aanpak van eetstoornissen adviseert in het rapport Advies Preventie en vroege behandeling van eetstoornissen.

Hij was voorzitter van de werkgroep die de Zorgstandaard Eetstoornissen heeft voorbereid en opgeleverd. Van 2007-2013 nam hij deel aan de herziening van de DSM-5 als lid van de werkgroep Eetstoornissen en van de studiegroep Impairment en Disability. Hij is consultant voor de ontwikkeling van de WHO Disability Assessment Schedule (WHODAS 2.0), samen met Daphne van Hoeken (senior onderzoeker bij Parnassia Groep). In 2011 ontving hij de Leadership Award in Research van de Academy for Eating Disorders en in 2010 het erelidmaatschap van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.
Hoek zit in de redactieraad van vier internationale tijdschriften en is plaatsvervangend hoofdredacteur van www.psychiatrienet.nl.