Hoe wij helpen

Hoe wij helpen

200x200+man+op+straat.jpg

Zit je niet lekker in je vel of heb je psychische hulp nodig? Laat je psychische problemen niet erger worden dan nodig is. Ga er direct mee aan de slag. Als je mentaal fit bent, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je je problemen beter aanpakken.

Wij geven je graag tips om je mentale fitheid te vergroten en psychische klachten te voorkomen of op tijd aan te pakken. Kom je er zelf niet uit en staan je klachten je dagelijkse leven in de weg? Zoek dan hulp en ga naar je huisarts. Wacht daarmee niet te lang, voorkom dat je problemen erger worden. Je kunt bij ons online een behandeling starten of een behandeling volgen op één van onze locaties.

Je behandeling begint bij de huisarts

Voor lichte psychische klachten kun je terecht bij jouw huisarts of een praktijkondersteuner die deskundig is op het gebied van geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ). De POH-GGZ valt onder de huisartsenzorg en is kostenloos. Als blijkt dat je meer zorg nodig hebt kom je in aanmerking voor een Basis GGZ-behandeling of een specialistische behandeling. Je huisarts regelt dan een doorverwijzing. Deze behandeling vindt plaats op locatie of vanuit huis. Samen met jou bespreken we welke behandelvorm het beste bij je past.

Behandeling op locatie

Indigo levert vanuit Parnassia Groep de kortdurende behandelingen. Je komt in aanmerking voor kortdurende hulp wanneer er sprake is van psychische problemen waar jezelf even niet meer uitkomt. De gesprekken ondersteunen we met online opdrachten en worden soms in groepen aangeboden. Wanneer je niet genoeg hebt aan een kortdurende behandeling kun je terecht bij één van onze specialistische zorgbedrijven.

(Online) behandeling vanuit huis

Op dit moment hebben we drie vormen van behandelen op afstand:

Ook is het mogelijk om een deel van de behandeling online te doen en dit af te wisselen met een bezoek op locatie. Veel behandelingen worden aangevuld met zelfhulpmodules of apps ter ondersteuning van je behandeling.

Hier vind je ook informatie over gratis anonieme online behandelingen voor mensen die uit angst of schaamte geen professionele hulp durven te zoeken.

Bekijk ons online hulpaanbod

  1. Telefonisch contact
    Bij telefonisch contact met de behandelaar wordt de behandeling via de telefoon voortgezet. Je ziet elkaar niet. Het enige dat je nodig hebt is een vaste of mobiele telefoon.
  2. Videobellen
    Met videobellen heb je beeldcontact met de behandelaar. Dit gebeurt binnen een beveiligde online omgeving. Deze vorm van behandeling wordt momenteel het meest ingezet, als alternatief voor een behandeling op locatie. Je hebt alleen een smartphone nodig en een WIFI of 4G verbinding. De behandelaar stuurt vooraf informatie over hoe je op de online omgeving komt.
  3. 100% Online behandeling
    Op dit moment zijn voor volwassenen de volgende 100% online behandelingen beschikbaar: Angst, Depressie en Trauma. Het is een compleet en bewezen, totaalpakket aan online opdrachten en sessies om effectief met je klachten om te gaan. Je ziet je behandelaar via een beveiligde online omgeving. Waarbij er veel meer ruimte is voor jouw persoonlijke voorkeuren. Laat je behandelaar met onze tools eenvoudig weten hoe je je voelt en krijg zo gerichte ondersteuning.

Volwassenen

Voor meer informatie over de 100% online behandelingen kun je terecht op de websites van Indigo, PsyQ en i-psy. Heb je milde klachten en zoek je ondersteuning om weer in balans te komen? Ga dan naar Indigo. Loop je helemaal vast in je dagelijks handelen en levert dit ook direct problemen op voor jou of je directe omgeving? Kijk dan bij PsyQ.

Jeugd en/of ouders

Voor jeugd en/of ouders is er ook een online aanbod. Kijk op de website van Youz voor meer informatie.

Zelf aan de slag

Als je klachten je dagelijkse leven niet in de weg staan, kun je ook zelf aan de slag met onze tips en cursussen.

Onze tips

Onze (online) cursussen

Door de corona maatregelen hebben we enkele bestaande cursussen geschikt gemaakt om deze op afstand te volgen. Denken aan cursussen, zoals Positief denken, Stoppen met piekeren en Omgaan met stress. Veel van deze cursussen zijn gratis. Doe je voordeel hiermee. Blijf niet met je problemen rondlopen. Bekijk ons online cursusaanbod.