Kosten en vergoedingen

Facturatie jeugd-GGZ aan gemeentes

handen+pen+250x198.png

De behandelingen die wij bieden aan kinderen en jongeren worden vergoed door hun gemeente. In de factuur die naar de gemeente wordt gestuurd staat standaard de hoofddiagnose van de behandeling vermeld.

Deze informatie gebruikt de gemeente alléén voor betalingsdoeleinden en voor geen enkel ander doel. Wil je dat deze informatie niet vermeld wordt, meld dat aan je behandelaar en vul een formulier in. Dit heet een opt-out-regeling.

Veelgestelde vragen

De gemeente betaalt de jeugd-ggz. Het is standaard zo geregeld dat de diagnose wordt vermeld op de factuur. Elke diagnose heeft een bijbehorend kostenplaatje.

Niets. De gegevens worden enkel gebruikt voor betalingsdoeleinden.

Als je dit formulier invult en naar ons stuurt, dan geef je aan dat jij niet wilt dat de diagnose van jou/ jouw kind bekend wordt bij de gemeente. Wij vermelden de diagnose dan niet op de factuur.

Als wij je het opt-out formulier toesturen, dan zijn onze gegevens al ingevuld. Download je zelf het formulier, dan moet je nog een aantal gegevens invullen.

Naar Centrale Aanmelding en Toeleiding Parnassia Groep t.a.v. centrale zorgadministratie, Antwoordnummer 24680, 2490 WB Den Haag. Een postzegel is dus niet nodig 

Nee. Het formulier kan eenmalig worden ingevuld, dit wordt verwerkt bij elke volgende behandeling.

De AGB-code van Parnassia Groep is 06290832. Deze code staat standaard op elk formulier. Elk zorgmerk dat onderdeel zijn van Parnassia Groep werkt onder deze AGB-code.

Ja. Kinderen tussen 12 en 16 jaar moeten, net als hun ouder/verzorger, het formulier ondertekenen.

Bespreek dit met jouw behandelaar. Deze kan jou een opt-out formulier sturen waarmee je dit in gang kunt zetten.

Nee. Alle post die wij versturen is in blanco enveloppen, ook de gemeente doet niets met de informatie over jouw factuur. Let er dus wel op dat je vragen kunt kunt krijgen als je ouders deze brief zien.

​​​​​​​