Digitale poli

200x200+jongen+laptop.png
De digitale poli biedt specialistische hulp voor psychische klachten, waar en wanneer je dit nodig hebt. Parnassia Groep biedt 100% online behandelingen voor angst- of stemmingsklachten.

Contact  tussen behandelaar en patiënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of een chatfunctie. Op de momenten dat het de patiënt uitkomt. De behandeling wordt ondersteund door de app Goalie.

Als de patiënt merkt dat het niet goed gaat, kan hij op dat moment contact zoeken met zijn behandelaar. Wanneer een behandelaar ziet dat een patiënt het lastig heeft, kan hij daar direct actie richting de patiënt op ondernemen.

Online behandeling in de praktijk

In de digitale poli staat de patiënt aan het roer. Hij of zij geeft aan welke vorm van ondersteuning nodig is. Feline, psycholoog bij de digitale poli, vertelt: “Ik had met een patiënt die kampt met een angststoornis afgesproken dat zij met de bus naar haar werk zou gaan en dat ik stand-by zou staan om haar te steunen als ze in paniek zou raken. Tijdens de busrit stuurde ze een chatbericht dat ze in paniek dreigde te raken. Ik herinnerde haar aan de ontspanningsoefeningen die we eerder met elkaar hebben geoefend en vertelde haar dat ik ervan overtuigd was het haar zou lukken. Even later ontving ik een chatberichtje met een spierballen-emoji van een trotse en blije patiënt vanaf haar werk.”

Meer weten over de digitale poli?

Aanmelden voor de digitale poli

U kunt zich aanmelden via Centrale Aanmelding en Toeleiding
De digitale poli concentreert zich momenteel op angst- en stemmingklachten, voor  patiënten uit de regio Rijnmond.