Paginakop leden bestuur en structuur

Anita Wydoodt

200x200+anita+wydoodt.png

Anita Wydoodt is bestuursvoorzitter van Parnassia Groep. Ze heeft een brede kijk op de gezondheidszorg en heeft oog voor de balans tussen kwaliteit van zorg voor de cliënten, modern werkgeverschap voor de collega’s én goede bedrijfsvoering. Ze heeft in haar loopbaan laten zien dat ze over leiderschapskwaliteiten beschikt om mensen te verbinden en complexe problemen aan te pakken. Zo levert ze een wezenlijke bijdrage aan de doelstellingen van Parnassia Groep.

Anita Wydoodt is opgeleid als psycholoog aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Ze begon haar loopbaan als professional in de ggz en vervulde vervolgens diverse leidinggevende functies in verschillende zorgorganisaties. Van 2012 tot 2023 was ze ziekenhuisbestuurder, waarvan de laatste 7,5 jaar bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.

Anita Wydoodt is in oktober 2023 gestart als bestuursvoorzitter bij Parnassia Groep. Haar aandachtsgebieden binnen de raad van bestuur richten zich op het uitzetten van de koers uit het bedrijfsplan én het integraal zorgakkoord, waarbij samenwerken als netwerkpartner van grote waarde is. Laatst maar niet in het minst heeft ze haar focus op een goed én inspirerend werkklimaat voor alle collega’s van Parnassia Groep.