TOPGGz - Leo Kannerhuis - banner

TOPGGz - Leo Kannerhuis intro

Het Leo Kannerhuis, onderdeel van Youz, is er voor iedereen met de diagnose autisme in combinatie met andere psychische problematiek of gedragsproblemen. Cliënten kunnen bij ons terecht voor een specialistische ggz-behandeling als eerdere behandelingen niet of onvoldoende hebben geholpen. Vaak is er sprake van autisme in combinatie met een andere psychische aandoening, zoals ADHD, persoonlijkheidsproblematiek of een verstandelijke beperking. Ook cliënten met autisme en bijkomende emotieregulatieproblematiek of systeemproblematiek (opvoedingsvragen, complexe ouderbegeleidingsvragen of relatieproblematiek) kunnen hier terecht. Het Leo Kannerhuis heeft locaties in Gelderland en een locatie in Amsterdam. 

TOPGGz 

Het Leo Kannerhuis heeft het TOPGGz-keurmerk. Dit betekent dat cliënten hooggespecialiseerde zorg (topklinische zorg) krijgen die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten. Onze ambitie is om onze behandelingen voortdurend te verbeteren. Daarom investeren we ook in wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek. Op de website van TOPGGz vind je meer informatie over onze innovatieve behandelingen

‘Ik werk één dag per week bij het Leo Kannerhuis en zie daar hele bijzondere ontwikkelingen waar behandelende collega’s en cliënten beter en sterker door worden.’
- Elnathan Prinsen, psychiater en lid van de raad van bestuur van Parnassia Groep.

 

TOPGGz - Leo Kannerhuis - Wist je dat

Wist je dat...

  • Het Leo Kannerhuis het TOPGGz-keurmerk sinds 2009 draagt. Op 12 december 2022 werd het keurmerk weer voor 4 jaar verlengd; 
  • Volwassenen waarderen de zorg door het Leo Kannerhuis gemiddeld met het rapportcijfer 7.2, jongeren geven gemiddeld een 7.7 en ouders een 7.3; 
  • Het doel van een behandeling bij het Leo Kannerhuis is de stagnatie in de ontwikkeling doorbreken, autisme gerelateerde klachten laten afnemen en de algehele kwaliteit van leven verbeteren. 
  • Het Leo Kannerhuis biedt verschillende behandelmogelijkheden aan: ambulant, deeltijd,  klinisch (open) en thuisbehandelingen. 
  • Het Leo Kannerhuis sinds twee jaar een brugteam heeft; 
  • Voor professionals organiseert het Leo Kannerhuis een aantal keer per jaar een Kannerlezing, waarin de link wordt gelegd tussen wetenschappelijk onderzoek en behandelpraktijk. Onderzoekers houden een referaat over hun (promotie)onderzoek, waarna een 2e spreker vanuit de praktijk reflecteert op de betekenis van het onderzoek voor behandeling en dagelijks leven van mensen met autisme.   

TOPGGz - Leo Kannerhuis - Boegbeelden

v.l.n.r: Jan Pieter Teunisse, Lisette Verhoeven, Audrey Mol en Marije Swets

Jan Pieter Teunisse 

Jan-Pieter Teunisse is GZ-psycholoog en senior onderzoeker. Daarnaast is hij lector Volwaardig Leven met Autisme aan de HAN University of Applied Sciences. Zijn belangrijkste aandachtsgebied binnen behandeling en praktijkgericht onderzoek is betekenisgeving en zelfregulatie in een vitaal (zorg)netwerk. 

Lisette Verhoeven 

Lisette Verhoeven is werkzaam als senior onderzoeker en GZ psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog (GIOS). Naast behandeling heeft zij veel kennis op het gebied van diagnostiek en consultaties. In haar onderzoek richt ze zich voornamelijk op individuele verschillen bij mensen met autisme, met als doel te achterhalen wie wanneer welke zorg nodig heeft. 

Audrey Mol 

Audrey Mol is klinisch psycholoog en houdt zich bezig met het verbeteren van de hulpverlening voor mensen met autisme in het algemeen, en voor vrouwen met autisme in het bijzonder. Ook richt zij zich in haar werk op stoornisoverstijgend samenwerken binnen de ggz. 

Marije Swets 

Marije Swets is voor 32 uur per week verbonden aan het Leo Kannerhuis als psychiater, senior onderzoeker en manager zorg. Ook is zij plaatsvervangend opleider voor de psychiatrieopleiding binnen Parnassia Groep. Ze houdt zich tevens bezig met co-morbiditeit en de toename in de prevalentie van autisme. 

TOPGGz - Leo Kannerhuis - uitgelicht ervaringsverhalen