Betere zorg door diversiteit

200x200px-stephan-valk-inclusieve-organisatie.png

"Elke dag werken we binnen Parnassia Groep aan een werkomgeving waarin iedereen meedoet en niemand wordt uitgesloten. Een omgeving waar alle (toekomstige) collega’s en cliënten tot hun recht komen en zich thuis voelen, ongeacht geslacht, genderidentiteit, leeftijd, seksuele geaardheid, levensbeschouwing, etniciteit en mentale of fysieke gesteldheid.

Wij geloven dat alleen in een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen, je het beste uit jezelf haalt. Jouw talent wordt gezien, gewaardeerd en benut. Als team steun je elkaar om goede en innovatieve behandelingen te bieden. Altijd inspelend op de wensen en behoeften van onze cliënten en hun naastbetrokken met oog en gevoel voor diversiteit. In de hoop dat iedereen zich bij ons welkom, begrepen en veilig voelt. Dit bereiken we volgens mij alleen met collega’s die de diversiteit weerspiegelen van de mensen die bij ons in zorg komen."

Stephan Valk - voorzitter Raad van Bestuur

Toen Kudret Ogretmen, werkzaam op de afdeling recruitment, werd gevraagd of zij wel eens te maken heeft gehad met discriminatie en racisme, moest ze terug in de tijd. “Ik kwam als tienjarig Koerdisch meisje naar Nederland.

Lees verder

Edsel Kwidama, voorheen lid van de raad van bestuur, is altijd een voorvechter geweest van Parnassia Groep als inclusieve organisatie. Toen dit onderwerp in het bedrijfsplan 2016 was opgenomen, zag hij een trekkersrol voor zichzelf. 

Lees verder

Jurgen Verbeeck, bestuurder van Parnassia en Reakt, heeft zich er hard voor gemaakt dat sinds 2019 tijdens Coming-Outdag regenboogvlaggen wapperen op verschillende panden van Parnassia Groep.

Lees verder

Na 18 jaar bij Parnassia te hebben gewerkt, gaat Marva Biekman volgend jaar met pensioen. Vooruitlopend op haar afscheid heeft ze een boek geschreven over enkele van haar persoonlijke en soms pijnlijke ervaringen die zij als Surinaams-Nederlandse zowel binnen als buiten haar werk heeft ervaren.

Lees verder

Tim de Jong is een collega met een transgender achtergrond. In dit interview vertelt hij over zijn persoonlijke zoekproces en over de transgenderzorg bij Parnassia Groep. Hij werkt als stafmedewerker en ervaringsdeskundige voor de specialismegroep Seks & Gender. Ook is hij lid van het Netwerk PG Inclusief en het LHBTI-netwerk.

Lees verder

De 31-jarige Daphne, basis-psycholoog op de afdeling Seksuologie bij PsyQ, leeft naar eigen zeggen geen standaard leven. Daphne is genderfluid en voelt zich de ene dag meer vrouw en de andere dag meer man of een combinatie daarvan. Daarnaast heeft Daphne meerdere levenspartners, ook wel bekend als polyamorie.

Lees verder