Gesprek met een hulpverlener

Gesprek met een hulpverlener

200x200+formulier+invullen+door+dame+heer+kijkt+toe.png
Een kortdurende behandeling wordt ingezet wanneer de problemen nog niet te groot of te ingewikkeld zijn. Indigo levert voor alle Parnassia Groep organisaties de kortdurende behandeling.

5, 8 of 12 gesprekken

Bij Indigo bestaat een behandeling uit gemiddeld 5, 8, of 12 gesprekken met een hulpverlener. De gesprekken kunnen worden ondersteund met een internetbehandeling en groepstraining. U krijgt inzicht in uw situatie en handvatten waarmee u vervolgens zelf verder kunt.

KOP-model

Indigo hulpverleners zijn geschoold om met het KOP-model te werken. Er wordt gekeken naar

  • de Klacht. Welke klachten zijn er?
  • de Omstandigheden. Wat zijn de positieve en negatieve omstandigheden? 
  • de Persoonlijke stijl. Wat zijn uw persoonskenmerken? Hoe gaat u met de omstandigheden om?

Door het KOP-model krijgt u snel een goed beeld van uw klacht/probleem en hoe u met de omstandigheden omgaat (persoonlijke stijl). De hulpverlener en u maken dan een plan van aanpak op maat. Een behandelaanpak die bij u en uw persoonlijke stijl past. Deze aanpak zorgt ervoor dat u sneller uw gedrag en gewoontes aanpast. Dit zorgt voor een korte én effectieve aanpak van uw klacht.

Afspraak maken?

Wilt u een gesprek met een Indigo-hulpverlener? Vraag uw huisarts om een verwijzing. Heeft u liever direct contact? Neem dan contact op met een Indigo-vestiging bij u in de buurt.