paginakop - familiepaginas

Familievertrouwenspersoon

Voor familie en/of vrienden is het vaak niet makkelijk betrokken te zijn bij een volwassene of kind met psychische of verslavingsproblemen. Een familievertrouwenspersoon (fvp) kan je ondersteunen als je vader, moeder, partner of een andere belangrijke naaste bent van iemandin zorg bij een onderdeel van Parnassia Groep.

Wanneer ondersteuning vragen?

Bijvoorbeeld bij vragen over de zorg voor je partner, kind, ouder, broer, zus of vriend. Of als  je niet weet waar je moet zijn, een klacht hebt of problemen bij het contact met de hulpverlener of behandelaar. Misschien krijg je de juiste persoon maar niet te pakken. Of is er sprake van een crisismaatregel of zorgmachtiging (zie  de  FVP folder hierover). In al deze situaties kun je ondersteuning vragen van een familievertrouwenspersoon.

Wat kan een familievertrouwenspersoon voor je doen?

De familievertrouwenspersoon biedt:

  • Informatie
  • Advies
  • Ondersteuning
  • Bemiddeling
  • Bijstand bij een klachtenprocedure.

Geen verwijzing nodig

Je kunt rechtstreeks en zonder verwijsbrief van de huisarts een beroep doen op de familievertrouwenspersoon. Ook heb je geen toestemming nodig van de cliënt of betreffende behandelafdeling. De dienstverlening is gratis.

Je kunt een afspraak maken op een plek die je prettig vindt. Dit kan een behandellocatie zijn, maar bijvoorbeeld ook gewoon bij je thuis.

Vertrouwelijk

De familievertrouwenspersoon maakt van jouw hulpvraag een dossier. Daarin neemt hij alleen de persoonsgegevens op die hij nodig heeft om je hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de familievertrouwenspersoon en jijzelf.

Onafhankelijk

Familievertrouwenspersonen doen er alles aan je zo goed mogelijk verder te helpen. Zij zijn in dienst van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen. Dit houdt in dat zij onafhankelijk zijn van Parnassia Groep en de bijbehorende zorgmerken, van de geneesheer-directeur en het behandelteam.

Meer informatie

Op de volgende pagina’s vind je de contactgegevens van de familievertrouwenspersoon die horen bij het zorgmerk waar je naaste in behandeling is.