Onze specialismen

Onze specialismen

Parnassia Groep bestaat uit verschillende zorgmerken met ieder een eigen specialisme. Hierdoor kan iedereen met psychische problemen terecht bij onze ruim 12.500 professionals. Wij behandelen en begeleiden jaarlijks ruim 170.000 patiënten, vanuit meer dan 500 locaties, verspreid over heel Nederland.

Basis GGZ en Preventie

Indigo, mentale ondersteuning direct en dichtbij
Voorkomen en kortdurend behandelen van lichte tot matige psychische klachten, zoals angst, paniek, depressie of trauma, maar ook behandeling van chronische klachten. Direct en dichtbij, voor jeugd, volwassenen en ouderen

Specialistische ggz

Lucertis en De Jutters, specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie
Beide specialist in psychische problemen bij kinderen, jongeren en hun gezinnen
Lucertis en De Jutters begeleiden en behandelen kinderen, jongeren en hun gezinnen bij psychische problemen. Vanaf 1 januari 2019 gaan deze merken samen verder onder de naam Youz.

1nP, ggz: persoonlijk en dichtbij
1nP is een landelijk netwerk van ggz professionals. Deze professionals helpen mensen met psychiatrische problemen op persoonlijke wijze in de directe omgeving van de patiënt.

i-psy, specialist in interculturele psychiatrie
i-psy voorkomt en behandelt problemen die samenhangen met migratie en het leven in twee culturen. Heimwee, eenzaamheid, onverwerkt verdriet kunnen veel invloed hebben op het psychisch welzijn.

PsyQ, specialist bij psychische problemen
PsyQ biedt specialistische behandelingen bij psychische problemen. Zoals angststoornissen, depressie, ADHD bij volwassenen, persoonlijkheidsproblematiek, trauma en PTSS, seksuologie en eetstoornissen. 

Brijder, specialist in verslavingszorg
Brijder voorkomt en behandelt problemen met alcohol, drugs, medicijnen, gokken, gamen en bijkomende problematiek.

Parnassia, specialist in psychiatrie (regio's Haaglanden en Noord-Holland)
Parnassia behandelt en begeleidt volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen en ouderen met psychiatrische problemen of dementie. Parnassia helpt op een respectvolle en resultat gericht manier bij het te boven komen van de gevolgen van hun aandoening. In Noord-Holland heette Parnassia voorheen Dijk en Duin.

Antes/Bavo Europoort, specialist in psychiatrie en verslaving
Antes/Bavo Europoort behandelt en begeleidt mensen met ernstige psychiatrische problemen en verslavingsproblemen. Ook bieden we zorg en begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en ouderen met psychiatrische problemen en dementie. Vanaf 2019 gaat Bavo Europoort verder onder de naam Antes.

Reakt, werken aan je toekomst
Reakt helpt mensen met psychische problemen of een verslavingsachtergrond op weg in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij het vinden en behouden van werk, bij het vergroten van het sociale netwerk of bij het leiden van een gezonder leven.

Fivoor, forensische en intensieve psychiatrische zorg
De forensische zorgonderdelen van Parnassia Groep, Altrecht en Kijvelanden zijn verenigd één organisatie, te weten Fivoor. Het streven van Fivoor is om een sterke keten van behandeling, begeleiding en beveiliging te bieden.