Behandeling van een ontwikkelingsstoornis

Behandeling van een ontwikkelingsstoornis

200x200+kind+jeugd+gezin.png
"Leer- en of gedragsproblemen worden veroorzaakt door lichamelijke of psychische aandoeningen en worden ook wel een ontwikkelingsstoornis genoemd. Voorbeelden zijn: ADHD, Autisme Spectrum Stoornis, dyslexie. Een ontwikkelingsstoornis heeft consequenties op alle terreinen van je leven, ook wanneer je volwassen wordt", zegt Riekje Rijksen manager bedrijfsvoering bij Youz.

Allereerst is het belangrijk om goed te onderzoeken of je kind inderdaad een ontwikkelingsstoornis heeft. Binnen Parnassia Groep is Youz hierin gespecialiseerd.

Youz observeert en onderzoekt kinderen aan de hand van de intake (het eerste gesprek) en psychologisch/psychiatrisch onderzoeken. Wanneer blijkt dat je kind een ontwikkelingsstoornis heeft dan biedt Youz op maat en in overleg met jou de juiste behandeling aan.

Youz onderzoekt wat er aan de hand is en zoekt samen met jou en je kindje naar een oplossing zodat het weer beter gaat in je gezin, het contact met je kind verbetert en je kind zich verder goed kan ontwikkelen.