Mentaal gezondheidscentrum

Hoe werkt het Mentale Gezondheidscentrum voor jou

Werken in een Mentaal Gezondheidscentrum betekent meebouwen aan de nieuwe koers in de ggz. Jouw zin om nieuwe dingen te leren draagt bij aan goede zorg. Je hebt ruimte om te werken zoals jij dat graag doet.

Eerste contact

De burger komt binnen vijf dagen nadat hij bij de huisarts of praktijkondersteuner is geweest. Daarna is het aan jou om het ‘verkennende gesprek’ te houden. Dit kan op de locatie of online. Het kan dat jij hem na dit gesprek voor een kortdurende generalistische of specialistische behandeling naar de ggz verwijst. In dat geval ga jij of een collega met de client op pad. Het kan dat je vaststelt dat de persoon beter buiten het medische domein terecht kan. Denk aan schuldhulpverlening of praktische ondersteuning in een lastige periode. Wat het best aansluit bij de hulpvraag, beslis je samen met de burger en de professionals om je heen. Deze snelheid en zorgvuldigheid zijn kenmerkend voor het Mentale Gezondheidscentum.

Succes voortzetten

In Brabant is er al een Mentaal Gezondheidscentrum geopend. Deze pilot bewijst dat de aanpak werkt. Een kwart van de mensen bleek na het verkennende gesprek goed verder te kunnen. Zij gaven het geheel een 8.7. Dat biedt perspectief. Daarom zullen ook in Haaglanden en Rijnland pilots gaan draaien. Voor deze nieuwe vestigingen zoeken we psychologen, verpleegkundig specialisten, psychiaters en klinisch psychologen.

Pas jij in de ggz van de toekomst?

 

Lees door over werken in een Mentaal Gezondheidscentrum of solliciteer direct als GZ-psycholoog, Verpleegkundig Specialist, psychiater, klinisch psycholoog of een van onze andere functies.

Als je meedoet aan de pilot werk je met nieuw, professioneel team. Dit kan in Noord Holland, Haaglanden of in Rijnmond.

In een Mentaal Gezondheidscentrum werk je:

  • in een multidisciplinair team
  • behandel je kortdurend generalistisch en/of kortdurend specialistisch
  • help de je wachtlijsten te verkorten
  • bepaal je samen met de burger of hulp binnen of buiten de ggz nodig is
  • op een plek die hét gezicht wordt in de wijk
  • bouw je een netwerk op
  • werk je samen met partners zoals huisartsen, POH-GGZ en naasten
  • geef je consultatie en advies aan samenwerkingspartners.