Aanwezig op het NVvP congres? Bezoek onze stand

Op 10, 11 en 12 april vindt het NVvP voorjaarscongres wederom plaats met als thema ‘psychiatrie in perspectief’. Ook Parnassia Groep is weer aanwezig. Dit jaar met een uitgebreid programma dat het zeer de moeite waard maakt om onze stand te bezoeken.

Graag vertellen we je hier meer over. Hopelijk ontmoeten we je in standnummer 28 & 29. Bestel een heerlijke kop koffie van onze eigen barista of een heerlijk vers sapje boordevol vitamine C en laat je verrassen.

 

 

Presentaties

Rutger Goekoop, psychiater en senior onderzoeker Parnassia Groep, neemt je mee in de ontwikkeling van de patroonintake. Bij deze methode wordt in drie gesprekken tussen client en behandelaar gekeken hoe iemand is vastgelopen, wat het patroon in stand houdt en wat mogelijke manieren kunnen zijn om hier weer uit te komen.
Jeroen Feijt, Marjolein Tanke en ervaringsdeskundigen Joy Branderhorst en Erik den Hartog geven een demonstratie over Superbrains. Een app waarmee cliënten zelf aan de slag kunnen om hun mentale gezondheid te verbeteren. De app ondersteunt cliënten op een laagdrempelige manier voor, tijdens en na de behandeling.

Kristian Kleine Schaars en Teuntje Pelgrim brengen de poli Farmacogenetica onder de aandacht. Mensen die last hebben van bijwerkingen of ineffectiviteit van antipsychotica en/of antidepressiva kunnen bij de poli terecht voor een medicatie-advies op maat op basis van DNA. Door gebruik te maken van farmacogenetische informatie wordt bekeken of iemand de best passende medicatie kan krijgen in de juiste dosering.

In gesprek …

De Vereniging Medische staf (VMS) binnen Parnassia Groep wil een actieve bijdrage leveren aan verbinding en ontschotting in de zorg, stelt hoge prioriteit aan werkplezier en behoud en hecht belang aan kennisdeling en leren van elkaar. Leden van de VMS gaan graag het gesprek aan met bezoekers van de stand over actuele onderwerpen, zoals werkdruk en werkplezier om het mooie vak van psychiatrie aantrekkelijk te houden.

Kirsten Hoogerheide, psychiater met ervaringsdeskundigheid, gaat met bezoekers in gesprek over het belang van delen van ervaringsdeskundigheid in de zorg. Als lid van de PG- geneesmiddelencommissie deelt ze haar ervaring omtrent de Alii app ontwikkelingen voor de kinder- en jeugd doelgroep en over inzetten van farmacogenetisch onderzoek.

Femke van der Voort informeert de bezoekers graag over Alii, een digitaal keuze hulpmiddel waarmee je als behandelaar per stoornis makkelijk en snel de juiste keuze maakt voor medicatie en behandeling die het beste past bij de situatie van de cliënt. Door de stappen uit de keuzehulp te doorlopen, kom je tot een voorstel voor je behandelplan, waarmee het eenvoudiger is om de zorgstandaarden toe te passen.

Podcast Te Gek Werk. Om een positieve impuls te geven aan werven en behouden van collega’s is Antes een campagne gestart om te laten we zien waar ze voor staan en waar ze voor gaan. Dit doen zij onder meer door verhalen van collega’s te delen middels een podcast geleid door Splinter Chabot. In één van de podcasts vertelt collega Yoeri Fransen (psychiater in opleiding) over meebewegen waar het kan en ingrijpen waar het nodig is. Hij vertelt hier graag meer over aan de bezoekers in onze stand.

Fun

Draai aan ons eigen Rad van fortuin, beantwoord prikkelende vragen en wie weet val je in de prijzen. Ook hebben we in onze zithoek een kletspot staan. Aan de hand van vragen en stellingen over actuele onderwerpen nodigen we je uit om met verschillende standbezoekers het gesprek aan te gaan. Een leuke manier om kennis met elkaar te maken.

Wie is wanneer aanwezig?

Woensdag 10 april (pauzes: 11:00-11:30 & 13:00-14:00 & 15:30-16:00)

 • Kristian Kleine Schaars en Teuntje Pelgrim - Poli farmacogenetica
 • Femke van der Voort - Medicatieprotocollen Alii
 • Rutger Goekoop – Patterns of Life
 • Marjolein Tanke, Jeroen Feijt - Superbrains
 • Kirsten Hoogerheide - Psychiater met ervaringsdeskundigheid
 • Staf  VMS - Actuele onderwerpen
 • Yoeri Fransen - Podcast Te Gek Werk

Donderdag 11 april (pauzes: 10:30-11:00 & 12:30-13:30 & 15:00-15:30)

 • Femke van der Voort - Medicatieprotocollen Alii
 • Rutger Goekoop – Patterns of Life
 • Jeroen Feijt, Joy Branderhorst - Superbrains
 • Kirsten Hoogerheide - Psychiater met ervaringsdeskundigheid
 • Staf  VMS - Actuele onderwerpen
 • Yoeri Fransen - Podcast Te Gek Werk

Vrijdag 12 april (pauzes: 10:30-11:00 & 12:30-13:30 & 15:00-15:30)

 • Rutger Goekoop – Patterns of Life
 • Jeroen Feijt, Erik den Hartog - Superbrains
 • Staf  VMS - Actuele onderwerpen