Paginakop - Stephan Valk

Stephan Valk

200x200+stephan+valk.png

Stephan Valk is bestuursvoorzitter van Parnassia Groep. In deze functie vindt hij een combinatie van zorg en bedrijfsvoering. Een combinatie die hem in staat stelt de behandeling voor psychiatrische patiënten steeds te verbeteren.

Hij groeit op in Rijswijk en Den Haag, waar hij de HAVO doet en vervolgens de accountancy-variant van de HEAO afrondt. Hij komt tot de conclusie dat accountancy alleen niet voldoende is. Hij besluit psychiatrisch verpleegkundige te worden. Na vijf jaar in deze baan, studeert hij verder voor registeraccountant aan de VU. In 1995 treedt hij in dienst bij Parnassia als circuitdirecteur GGZ voor Ouderen. In 2004 wordt Valk lid van de Raad van Bestuur van Parnassia Groep met als aandachtsgebied financiën. Sinds 2010 is hij voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarnaast is hij bestuurslid bij GGZ Nederland.

Interviews

  • Wie zijn de zorgvernieuwers? Dit thema stond centraal in het interview bij radiozender BNR.  Stephan Valk schetst een beeld van de ggz, en hoe de regeldruk en administratieve lasten de innovatie in de ggz frustreert. Hij geeft ook zijn visie 'hoe de dienstverlening van morgen eruit moet zien'.
    BNR, podcast 12 maart 2019
  • 'Je kunt alle ruimte uit een organisatie persen, maar dan gaat zo'n organisatie kapot'
    Stephan Valk gaat in op de ontwikkeling van de organisatie Parnassia Groep, schaalgrootte, maatschappelijke ontwikkelingen als administratieve lasten en vertrouwen geven aan de sector. E-magazine GGZ Totaal, uitgave oktober 2017. (blader met de pijltoetsen.)