Hoogleraren en lectoren bij Parnassia Groep

-

200x200+Berno+van+Meijel.png

Bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde, VU Medisch Centrum te Amsterdam, Afdeling Psychiatrie; Lector GGZ Verpleegkunde, Hogeschool Inholland en bestuurslid van Akwa, het kwaliteitsinstituut voor de zorg.

 

Berno van Meijel werkt bij Parnassia Groep als onderzoeker/adviseur. Hij is verder lector en bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde.

In 2003 promoveerde Van Meijel op terugvalpreventie bij patiënten met schizofrenie. Sinds 2000 is hij werkzaam bij de disciplinegroep Verplegingswetenschap van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Tevens werkte hij gedurende vier jaren als docent bij de HBO-V van de Hogeschool van Amsterdam. Zijn lectoraat GGZ-verpleegkunde aan Hogeschool Inholland ging in augustus 2003 van start. Per 1 oktober 2014 is hij tevens benoemd tot bijzonder hoogleraar GGZ-verpleegkunde aan de afdeling Psychiatrie van het VU medisch centrum.

De leerstoel richt zich op de ontwikkeling van kennis die bijdraagt aan het ontwerp van nieuwe, of de verbetering van bestaande interventies, die leiden tot een betere kwaliteit van de GGZ-verpleegkundige zorg. De interventies worden vervolgens op hun effectiviteit getoetst binnen de verpleegkundige praktijk. Het onderzoek heeft een sterk praktijkgericht karakter, waarmee het bijdraagt aan kwaliteitsverbetering van de zorg en het onderwijs.