Hoogleraren en lectoren bij Parnassia Groep

-

200x200+robert+vermeiren.png

 .

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en directeur patiëntenzorg bij Curium-LUMC en voor een dagdeel in de week gedetacheerd bij Parnassia Groep

Robert Vermeiren is voorzitter van een Wetenschappelijke Onderzoekscommissie voor de kinder- en jeugdpsychiatrie die door Parnassia Groep is ingesteld. LUMC, Curium-LUMC en Parnassia Groep willen hiermee samen zorgdragen voor excellent wetenschappelijk onderzoek voor kinderen met psychiatrische problemen en hun ouders en/of opvoeders. De onderzoeksresultaten dragen bij aan wetenschappelijk gefundeerde vernieuwing en verbetering van de zorg voor kinderen en jongeren en hun omgeving.

Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie, directeur patiëntenzorg bij Curium-LUMC en hoofd van de afdeling Onderzoek en Onderwijs. Hij is tevens hoofdredacteur van de Psychiater en bestuurslid van de NVvP - afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Door praktijk en wetenschap te verbinden streeft Vermeiren ernaar het welzijn van jongeren en hun gezinnen te verbeteren. De speerpunten van zijn onderzoek zijn het verbeteren van de herkenning van relevante sterktes en zwaktes van jongeren (triage en diagnostiek) en het verbeteren van de behandeling in de praktijk (gepaste zorg). Daarnaast richt Vermeiren zich onder andere op beeldvormend onderzoek van de hersenen.