Opleiders bij Parnassia Groep

Componence Asset List

regulier-marianne-kasius.jpg

Na mijn artsexamen ben ik  gestart met een promotietraject binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Na het voltooien daarvan en het behalen van mijn Amerikaanse artsexamens ben ik opgeleid tot psychiater aan Mt Sinaï in New York. Terug in Nederland werkte ik eerst vier jaar in Leiden (LUMC- Jelgersmakliniek), zodat ik ook mijn Nederlandse registratie verkreeg. Na een periode van als vrijgevestigd kinderpsychiater in Rye (NY) keerde ik terug en begon als psychiater te werken op de Banjaard, dat LVB-zorg biedt voor kinderen en adolescenten.

Na de samenvoegen van de Banjaard met de Jutters (Youz) en het verkrijgen van de aantekening Kinder- en Jeugdpsychiatrie startte ik ook als profielopleider bij Parnassia Groep.

Sindsdien werk ik bij Youz, waar ik de opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater binnen het Haagse deel van Parnassia Groep mede heb vormgegeven. Ik ben betrokken als coördinator bij het landelijk onderwijs kinder- en jeugdpsychiatrie en lid van het DB COC. Ik werk als hoofdonderzoeker aan diverse studies binnen het profiel K&J.

Wat betreft de patiëntenzorg werk ik vol trots op de polikliniek van de Banjaard waar we kinderen en jeugdigen zien met een (licht) verstandelijke beperking (TOPGGz afdeling).  Zowel op deze, als op andere afdelingen van Youz Haaglanden zijn er voor de aio’s leerzame en interessante stages met veel onderwijs en mogelijkheden tot verdieping en verbreding qua onderzoek en opleiding, waarbij  wordt samengewerkt met de andere opleidingen binnen het consortium.