Opleiders bij Parnassia Groep

Componence Asset List

Rob+Kok+200+x+200.jpg

Ik werk als ouderenpsychiater op de opnameafdeling Ouderenpsychiatrie van het Klinisch Centrum Ouderen van Parnassia in Den Haag en ben profielopleider ouderenpsychiatrie voor de regio Haaglanden.

Daarnaast ben ik klinisch epidemioloog en als senior onderzoeker verantwoordelijk voor meerdere onderzoekslijnen bij ouderen, over onder andere frailty, psychose, bipolaire stoornissen, ECT en alcoholproblematiek. 

Vanaf het begin van mijn werk als psychiater richt ik mij op ouderen. De soms complexe casuïstiek waarbij psychiatrische, lichamelijke en sociale aspecten met elkaar verweven zijn, trekken mij aan. De intensieve samenwerking met bijvoorbeeld psychologen of andere medisch specialisten vind ik een van de (vele) aantrekkelijke kanten van de ouderenpsychiatrie. 

Het motiveert mij dagelijks om iets te kunnen betekenen voor een doelgroep die meestal in de gezondheidszorg niet veel aandacht krijgt. Om te zorgen dat toekomstige psychiaters ook over de juiste kennis, vaardigheden en attitudes beschikken om met ouderen om te gaan, ben ik al jarenlang betrokken bij de opleiding tot psychiater. Met veel plezier heb ik meegeholpen de nieuwe opleidingseisen voor het profiel ouderenpsychiatrie op te stellen en het landelijke onderwijs vorm te geven, samen met diverse andere collega’s en profielopleiders. In Den Haag is het wekelijkse lokale onderwijs samen met de aios klinische geriatrie opgezet, wat een grote meerwaarde heeft. Ik ben blij dat sinds kort alle aios een stage ouderenpsychiatrie moeten doen en hoop daarin het belang voor aandacht voor ouderen met psychische problemen over te kunnen dragen.