Bespreken met de patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)

Bespreken met de patiëntenvertrouwenspersoon (PVP)

200x200+dame+onderaan+trap+met+oranje+achtergrond.png
De patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) kan je helpen met een klacht over jouw behandeling. Hij helpt je zaken op een rijtje te zetten en zoekt met jou naar de beste weg om jouw klacht op te lossen. Dit geldt voor alle patiënten die zorg ontvangen van ons. De PVP is niet in dienst van ons en kan dus volledig onafhankelijk werken. Hij komt op voor jouw belangen en staat altijd aan jouw kant.

De PVP maakt van jouw hulpvraag een dossier. Daarin neemt hij alleen de persoonsgegevens op die hij nodig heeft om jouw hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de patiëntenvertrouwenspersoon en jijzelf. Meer informatie hierover vind je op de website van de Stichting PVP.

Informeer verder bij de stichting PVP. Hun website biedt de mogelijkheid om anoniem te chatten van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Chatten met een PVP

Klinische en ambulante patiënten van de ggz kunnen via een chat anoniem ondersteuning krijgen van een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp). Indien mogelijk wordt de vraag of klacht direct via de chat afgehandeld. Mocht er persoonlijke of telefonische ondersteuning nodig zijn en de patliënt gaat daarmee akkoord, dan kan dat alsnog worden geregeld.  De chat is open van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en is bereikbaar via www.pvp.nl

Helpdesk Stichting PVP

De Stichting PVP heeft ook een helpdesk voor patiënten die ambulant in behandeling zijn en PVP-vragen hebben of PVP-ondersteuning willen.
Telefoon: 0900 444 88 88
Mail: helpdesk@pvp.nl